Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Be Igloo: Elena Udrea manipulează piaţa imobiliară

F. A. Piaţa Imobiliară /

"Declaraţia doamnei ministru Elena Udrea legată de evoluţia preţurilor locuinţelor din Bucureşti ca urmare a lansării proiectului din Ghencea este cel puţin hazardată, neavând legătură cu realitatea.

Proiectul din Ghencea, prin care Guvernul încearcă să construiască cele 10.000 de locuinţe nu se adresează pieţei libere, ci unui segment de clienţi limitat, respectiv angajaţilor din MAPN, SIE, SRI etc.

Astfel, nu există nicio legătură între preţurile care vor fi practicate în acest ansamblu şi cele care se formează liber pe piaţă şi care sunt stabilite de dezvoltatori şi proprietarii de locuinţe în funcţie de costurile de construcţie.

În plus, programul ANL este unul social, prin care se urmăreşte sprijinirea tinerilor la achiziţia unei locuinţe tocmai prin preţuri mai mici decât cele din piaţă, din acest motiv aceste complexuri construite prin acest program nu pot fi un reper pe piaţa imobiliară. În esenţă, ceea ce spune doamna minstru este că apartamentele construite de ANL şi subvenţionate de guvern din bani publici ar trebui să influenţeze preţul de pe piaţa liberă, stabilit de dezvoltatori în funcţie de costurile de construcţie şi de raportul cerere-ofertă. Considerăm că preocuparea principală a unui membru al guvernului este să gândească măsuri de stimulare a creşterii economice, nu să dea declaraţii hazardate care să manipuleze piaţa, în detrimentul celor care plătesc taxe.

În concluzie, considerăm că declaraţia doamnei ministru nu este decât o încercare voalată de influenţare a pieţei, fără legătură cu principiile economice de bază existente în orice ţară şi cu scopul unui guvern de a asigura condiţii egale pe piaţă atât jucătorilor privaţi, cât şi celor publici", se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de către Nimrod Zvik, managing partner Be Igloo.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional