Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Be Igloo: Interesul pentru "Prima Casă" impune majorarea bugetului pentru acest an

F. A. Piaţa Imobiliară /

80% dintre tinerii care intenţionează să cumpere un apartament vor să acceseze programul "Prima Casă", potrivit unui studiu al Be Igloo, iar în acest context este absolut necesară suplimentarea bugetului alocat pentru acest an, pentru garantarea de către stat a achiziţiei de locuinţe, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

"Faptul că plafonul alocat programului Prima Casă pentru acest an s-a epuizat într-un timp atât de scurt arată că este o măsură necesară şi la care apelează din ce în ce mai multe persoane care vor să-şi cumpere o locuinţă. De aceea, credem că suplimentarea bugetului va ajuta creşterea numărului de tranzacţii de pe piaţa rezidenţială, în caz contrar, va însemna dispariţia unei guri de oxigen pentru dezvoltatori", a declarat Nimrod Zvik, managing partner Be Igloo.

Guvernul a alocat pentru programul de susţinere a achiziţiei de locuinţe 200 de milioane de euro, fondurile alocate fiind aproape epuizate. O bună parte a băncilor implicate în proiect au anunţat deja că nu mai primesc dosare pentru programul "Prima Casă".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional