Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BEI sprijina protectia mediului in sectorul energetic romanesc

I.D. Investiţii /

S.C. Electrocentrale Paroseni S.A. va primi un imprumut de 32,65 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii pentru implementarea proiectului de schimbare a tehnologiei actuale de colectare, transport si depozitare a zgurii si cenusii si pentru realizarea unei instalatii de desulfurare a gazelor de ardere.

Ceremonia de semnare a contractului de finantare a avut loc in data de 16 decembrie 2011. Din partea Romaniei contractul a fost semnat, de catre ministrul finantelor publice, domnul Gheorghe Ialomitianu, iar din partea BEI, de catre vice-presedintele Bancii, domnul Wilhelm Molterer. Ulterior fondurile vor fi subimprumutate catre S.C. Electrocentrale Paroseni S.A.

Investitia consta in inlocuirea vechiului sistem de depozitare a cenusii cu un sistem hidraulic modern. Astfel, 25.000 de tone de dioxid de sulf vor fi eliminate anual din gazele de ardere, avand un impact pozitiv asupra protectiei mediului.

Implementarea proiectului se va face de catre S.C. Electrocentrale Paroseni S.A, finalizarea sa fiind anticipata pentru sfarsitul anului 2015.

In cadrul aceluiasi eveniment, a fost semnat si un Contractul de Finantare pentru Modernizarea Metroului din Bucuresti - etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate - Pantelimon, in valoare de 465 milioane Euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional