Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bellevue Residence - investiţie de 30 de milioane de euro, în prima fază

Sorina Borţoi Piaţa Imobiliară /

Preţurile apartamentelor variază de la 119.000 de euro, până la 740.000 de euro, fără tva.

Preţurile apartamentelor variază de la 119.000 de euro, până la 740.000 de euro, fără tva.

Proiectul rezidenţial Bellevue Residence îşi va deschide porţile în data de 10 octombrie, după 30 de luni de la demararea lucrărilor. Complexul, situat pe drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov, este o dezvoltare planificată să se desfăşoare în mai multe etape. Prima etapă, o investiţie de 30 milioane de euro, cuprinde 9 imobile multiapartament de câte 5 etaje, construite în două faze.

Preţurile apartamentelor variază de la 119.000 de euro, până la 740.000 de euro, fără tva. Clienţii sunt din domeniul sportului, al politicii.

Prima fază a etapei se încheie în octombrie, odată cu predarea apartamentelor contractate în primele 6 imobile; cele trei imobile din faza a doua sunt în lucru şi vor fi predate în decembrie 2010.

Gabriel Stan, directorul general al Gabi"s Development SRL, dezvoltatorul proiectului, a declarat: "Pentru imobilele din faza a doua se lucrează în acest moment la finisaje, pentru o parte importantă dintre apartamente având deja angajamente de vânzare".

Tot proiectul a demarat la începutul anului 2006 cu realizarea studiilor de fezabilitate şi a continuat pentru încă un an cu lucrările de proiectare.

Gabriel Stan a spus: "O parte importantă a etapei de proiectare a fost poziţionarea şi încastrarea clădirilor. Unicitatea zonei constă şi din priveliştea oferită asupra întregii Depresiuni a Braşovului şi asupra munţilor înconjurători. Prin poziţionarea imobilelor am reuşit să oferim fiecărui apartament spre această privelişte".

În martie 2007 a fost obţinută autorizaţia de construire pentru prima fază, iar în luna aprilie a aceluiaşi an au demarat lucrările de construcţie propriu-zise. Structura stâncoasă a zonei a fost dislocată foarte dificil, fiind necesară chiar dinamitarea repetată.

Din punct de vedere financiar, proiectul a fost susţinut în proporţie de 33% din surse proprii, restul resurselor fiind atrase de la clienţii care au înţeles valoarea Bellevue Residence încă din faza "virtuală" şi de la Alpha Bank prin intermediul unei linii de credit. La momentul finalizării primei faze, cele 6 blocuri sunt contractate în proporţie de 80%. Gabriel Stan a precizat: "De exemplu, în acest moment ne-a mai rămas doar un penthouse - piesa de rezistenţă a complexului - iar din cele 3 imobile ale fazei 2 am vândut până în prezent 25% din apartamente şi avem rezervări pentru încă 5% dintre ele, succesul acestui cartier select constituind o premisă importantă pentru noi proiecte în aceeaşi zonă".

Bellevue Residence în cifre

Altitudine medie: 680 metri

Tip clădiri: D+P+5 etaje

Număr total de apartamente: 148

Număr de imobile: 9 (identice)

Număr de apartamente/imobil: 16

Număr de locuri de parcare subterane/imobil: 16

Structura apartamentelor/imobil: studio, 2 camere, 3 camere, 4 camere

Lifturi panoramice cu acces direct în penthouse: 9

Suprafaţa construită a celui mai mic apartament: 80 mp + 16 mp terasa

Suprafaţa construită a celui mai mare apartament: 227 mp+140 mp terase

Lungimea drumurilor interne: 1,85 km

Lungime viaducte: 115 metri

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional