Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BERD investeste in Turcia in energie regenerabila

I.D. Investiţii /

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare va acorda un imprumut in valoare de 50 milioane euro catre IsBank, care v-a semna contracte de creditare cu companiile locale ce investesc in proiecte de dimensiuni medii in energia regenerabila.

Finantarea este acordata in cadrul fondului mid-size Sustainable Energy Financing Facility (MidSEFF) al BERD, care se ridica la suma de 700 milioane euro. Fondul a fost lansat in 2010 si a fost extins dupa aceea in 2011, finantarea MidSEFF fiind coordonata indeaproape cu activitatile Bancii Europene de Investitii (BEI).

"Sprijinirea proiectelor de dezvoltare a energiei sustenabile este una dintre prioritatile BERD in Turcia si suntem incantati sa ne unim fortele cu IsBank pentru a imbunatatii finantarea intermediara a investitiilor in energie din aceasta tara. Cooperarea va acoperi lipsa mecanismelor de finantare in domeniul energiei sustenabile si va contribui la reducerea dependentei de combustibilii fosili, aducand imbunatatiri importante pentru mediului inconjurator", a declarat Noel Edison, director de Asigurari si Servicii Financiare in cadrul BERD.

IsBank este, din punctul de vedere al activelor detinute si a imprumuturilor totale acordate, cea mai mare banca din Turcia, din 31 martie 2012, avand peste 1.200 de filiale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional