Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Biserica "Sfanta Vineri" din Pitesti primeste finantare POR pentru restaurare

I.D. Investiţii /

Ansamblul Bisericii "Sf. Vineri" din Pitesti

Ansamblul Bisericii "Sf. Vineri" din Pitesti

Contractul de finantare a lucrarilor de consolidare, restaurare si reabilitare a Ansamblului Bisericii "Sf. Vineri" din Pitesti, judetul Arges, a fost incheiat miercuri, 21 august.

Valoarea totala a contractului este de 8,13 milioane de lei din care prin Programul Operational Regional (POR) se va asigura o finantare de 5,65 milioane lei.

Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia, organismul intermediar pentru POR, a precizat:

"Sunt convins ca dupa finalizarea proiectului vom avea un obiectiv atat de patrimoniu istoric - cultural - religios, cat si un obiectiv turistic insemnat pentru urbea pitesteana. Urez succes beneficiarilor, consultantilor, tuturor celor care vor trudi la realizarea acestui proiect!"

Proiectul, ce are o durata de implementare de 20 de luni, vizeaza restaurarea, reabilitarea si conservarea ansamblului (cladirea bisericii in suprafata de 454 mp si casa parohiala in suprafata de 224 mp), precum si dezvoltarea activitatilor turistice de mare atractivitate, prin punerea in valoare a monumentului istoric.

Biserica Parohiei "Sfanta Vineri" a fost construita la inceputul secolului al XX-lea fiind o replica a bijuteriei arhitecturale Biserica Manastirii Curtea de Arges. Dupa mai mult de o suta de ani de la darea in folosinta, aceasta ramane cea mai importanta cladire bisericeasca din municipiul resedinta de judet si din zona, devenind catedrala si sediul Protopopiatului Pitesti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional