Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bistrita: Scutiti de taxe pentru cei ce aleg sa-si reabiliteze termic locuinta

I.D. Investiţii /

Consiliul Local al Municipiului Bistrita a aprobat scutirii de la plata impozitului aferent locuintei pentru proprietarii din blocurile de locuinte care executa lucrari de reabilitare termica pe cheltuiala proprie in perioada 2012-2013. Hotararea a fost luata in cadrul sedintei de consiliu din data de 15 decembrie 2011.

Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte construite si receptionate pana la sfarsitul anului 1990, care executa lucrari de reabilitare termica pe cheltuiala proprie, beneficiaza, o singura data, de diminuarea impozitului pe cladiri pe o perioada de 7 ani, cu incepere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal urmator finalizarii lucrarilor de reabilitare.

De asemenea, persoanele care solicita Autorizatie de Construire pentru executia lucrarilor de reabilitare termica a cladirii vor fi scutite de la plata taxei pentru eliberarea Certificatului de Urbanism si a Autorizatiei de Construire. Autorizatia de Construire se va solicita, respectiv elibera doar pe o scara intreaga sau pe tot blocul, si nu pe apartamente individuale sau etaje.

Masurile de interventie care trebuie facute la reabilitarea imobilului vor cuprinde cel putin urmatoarele lucrari: anveloparea tuturor fatadelor in intregime si refacerea finisajelor cu vopsea decorativa, inlocuirea tamplariei vechi cu tamplarie performanta energetic, inclusiv la casa scarii si usa (usile) de la intrare, izolarea planseului peste ultimul nivel, izolarea planseului de la subsol in cazul in care sunt locuinte la parter.

Procentul de reducere a impozitului se va face diferentiat, n functie de tipul lucrarilor de interventie efectuat si de calitatea acestora.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional