Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BLOOMBERG NEWS:O companie a grupului "Dubai World" are pierderi de 3,65 miliarde dolari

A.V. Piaţa Imobiliară /

Dezvoltatorul imobiliar "Nakheel" PJSC, deţinut de compania de stat "Dubai World", care încearcă să-şi reeşaloneze datoriile, a avut pierderi de 13,4 miliarde dirhami (3,65 miliarde de dolari) în primul semestru din acest an, din cauza declinului vânzărilor, respectiv a deprecierii valorii terenurilor şi imobilelor, anunţă Bloomberg News, citând un document obţinut de agenţie. În primele şase luni din 2008, compania înregistra un profit de 2,65 miliarde dirhami.

Vânzările "Nakheel" au scăzut cu 78% în perioada ianuarie-iunie 2009, la 1,97 miliarde dirhami, potrivit documentului Bloomberg.

Reprezentanţii "Dubai World", compania-mamă a "Nakheel", au refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu cifrele anunţate de agenţia de ştiri.

Săptămâna trecută, "Dubai World" a lansat negocierile cu băncile în vederea restructurării unei sume de 26 miliarde de dolari din cele 59 de miliarde pe care le datorează în total. Din suma menţionată, 3,52 miliarde de dolari sunt obligaţiuni Islamice ale "Nakheel", care au maturitatea la data de 14 decembrie.

"Nakheel" urmăreşte să-şi diminueze cheltuielile de capital prin amânarea unor proiecte până cel mai devreme în anul 2012, conform documentului citat de Bloomberg. Acesta mai arată că, la finele lunii iunie, "Nakheel" avea active de 147 miliarde dirhami, comparativ cu 155,5 miliarde la sfârşitul lunii decembrie 2008. Pasivele societăţii atingeau 73,3 miliarde de dirhami.

De la apariţia crizei financiare şi până în prezent, "Nakheel" a primit 9 miliarde de dirhami de la Fondul de Sprijin Financiar al Dubaiului, potrivit anunţului făcut ieri, de Abdulrahman Al Saleh, directorul general al Departamentului Finanţelor din emirat.

Boom-ul imobiliar din Dubai, care a început în 2002, după ce emiratul le-a permis străinilor să cumpere proprietăţi în anumite zone, s-a sfârşit odată cu apariţia crizei financiare globale, când băncile au restricţionat creditarea, iar speculatorii au părăsit piaţa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional