Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Brasovul atrage noi fonduri europene

I.D. Investiţii /

orasul Brasov

orasul Brasov

Orasul Brasov a reusit sa atraga o finantare nerambursabila de 49 milioane lei pentru constructia unui centru de afaceri si amenajarea unei parcari publice in oras.

Fondurile au fost alocate din bugetul Programului Operational Regional (POR), Axa prioritara 1, subdomeniul Pol de Crestere Brasov.

Simion Cretu, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, organism intermediar pentru POR, a declarat:

"Semnarea acestor doua contracte de finantare nerambursabila completeaza fondurile Regio investite in Zona Metropolitana Brasov, care se ridica astfel la peste 70 milioane euro bani nerambursabili. Cu aceste doua proiecte au fost contractate un numar de 20 cereri de finantare din cele depuse de catre Primaria Municipiului Brasov sau celelalte primarii ce fac parte din Polul de Crestere Brasov, iar alte doua proiecte ce solicita peste 4 milioane euro vor fi contractate in perioada urmatoare, fiind in etapa de precontractare. Toate aceste proiecte vizeaza atat dezvoltarea infrastructurii urbane, cat si dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si dezvoltarea unor structuri de agreement din Brasov si zonele limitrofe."

306 noi locuri de parcare vor fi amenajate langa spitalul Regina Maria

Proiectul "Sistem integrat de parcari-parcare spitalul militar Regina Maria" are o valoare totala de 24,33 milioane lei, din care 23,46 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta va fi asigurata de catre beneficiar. Prin acest proiect, timp de 24 luni, se vor executa lucrari de constructii si amenajare prin care va spori capacitatea de parcare pentru autoturisme cu 306 noi locuri si va creste cu 20% capacitatea de parcare de biciclete din oras.

Dezvoltarea economica, un pas catre viitor

Al doilea proiect contractat prevede crearea unui Centru de Afaceri in zona de nord a Brasovului. In total invgestitia se va ridica la suma de 70,89 milioane lei, din care 25,59 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta contributia primariei Brasov.

Se va crea o structura de afaceri pe o suprafata de peste 18.000 mp, unde isi vor putea desfasura activitatea un numar de 70 IMM-uri. Firmele ce vor avea la dispozitie dotari IT, laboratoare, servicii de asistenta si consultanta, spatii de expozitii si congrese. Perioada de implementare a contractului este de20 de luni.

Proiectele deja contractate prin POR la nivelul Brasovului au in vedere reabilitarea si reamenajarea unui centru pentru varstnici, a cladirii Cinematografului Patria, a pasajului rutier peste calea ferata pe Str. Independentei, a drumurilor de acces in zona Coresi, precum si amenajarea Pietei Unirii. De asemenea mai sunt contractate fonduri pentru reabilitarea unei cladiri cu destinatie de locuinte sociale in municipiul Brasov, pentru amenajarea unor spatii de agrement si divertisment in zona turistica Poiana Brasov, pentru dublarea pasajului rutier Fartec.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional