Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BRD dispune de o promoţie pentru creditele imobiliare

A.C. Piaţa Imobiliară /

BRD dispune de o promoţie pentru creditele imobiliare

Până pe 19 octombrie, BRD desfăşoară o promoţie la creditele imobiliare în lei şi euro iar clienţii care vor contracta un credit imobiliar în timpul campaniei vor primi garantat un Gift Card în valoare netă de 800 de lei, dacă îşi domiciliază venitul într-un cont BRD, sau de 400 lei, dacă nu optează pentru această variantă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Banca oferă două tipuri de dobânzi: fixă în primii 7 ani - cea mai lungă perioadă cu dobândă fixă de pe piaţă - şi ulterior indexabilă, în funcţie de indicii Robor 6M şi Euribor 3M; indexabilă pe toată perioada de creditare, în funcţie de indicii Robor 6M şi Euribor 3M (Robor 6M + 2,25%, respectiv Euribor 3M + 5%).

Pentru un credit de 180.000 lei/30 de ani, clientul care îşi domiciliază venitul la BRD (clienţii care îşi domiciliază veniturile în cont BRD, în cadrul Convenţiilor de plată a salariilor) beneficiază de DAE de 6,5% pentru o dobândă fixă în primii 7 ani, indexabilă ulterior. De asemenea, clientul beneficiază de DAE de 5,65% pentru o dobândă indexabilă pe toată perioada.

Pentru un credit de 40.000 de euro/30 de ani clientul beneficiază de DAE 5,83% pentru o dobândă fixă în primii 7 ani, indexabilă ulterior. Totodată, se acordă DAE de 5,75% pentru o dobândă indexabilă pe toată perioada.

Clientul care nu-şi domiciliază venitul la BRD beneficiază de DAE de 6,76% pentru un credit de 180.000 de lei/30 de ani la o dobândî fixă în primii 7 ani, indexabilă ulterior. De asemenea, la acelaşi credit, clientul beneficiază de DAE 5,77% la o dobândă indexabilă pe toată perioada.

La creditul de 40.000 de euro/30 de ani, clientul care nu-şi domiciliază venitul la BRD beneficiază de DAE 6,11% la o dobândă fixă în primii 7 ani, indexabilă ulterior. La acelaşi credit, DAE este de 6,01% pentru dobânda indexabilă pe toată perioada.

DAE include asigurarea de viaţă.

Adrian Jantea, Directorul Comercial responsabil cu clientela de persoane fizice la BRD: "Prin acordarea Gift Cardurilor cu sume garantate, promoţia noastră doreşte să acopere, parţial, diversele cheltuieli ocazionate de achiziţionarea şi amenajarea unei locuinţe".

Potrivit statisticilor BRD, majoritatea achiziţiilor făcute între 2007 şi 2014 cu ajutorul creditelor imobiliare au fost în blocuri de apartamente (70%), însă doar 20% dintre acestea sunt în clădiri noi. 15 % dintre imobilele achiziţionate prin credit sunt case, 30% dintre acestea fiind nou-construite.

Distribuţia împrumuturilor pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 41% dintre credite, urmată de Bucureşti, cu 19% din credite, Muntenia (exclusiv Bucureşti), cu 24% şi Moldova, cu 16%. Valoarea medie a creditelor este de 51.000 euro.

Perioada de creditare aleasă de cei mai mulţi dintre clienţi depăşeşte 20 de ani, 40% dintre finanţări fiind acordate pe 30 de ani.

Cei mai mulţi dintre clienţi (aproximativ 31%) au între 25 şi 30 de ani, aproape 65% sunt căsătoriţi şi 70% nu au copii. 43% dintre clienţii care au obţinut un credit imobiliar sau ipotecar au venit cu un aport propriu între 15 şi 25%, iar peste 30% dintre solicitanţi realizează venituri ce depăşesc 5.000 de lei net pe lună.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional