Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucuresti: apartamente noi mai scumpe, apartamente vechi mai ieftine

I.D. Piaţa Imobiliară /

Bucuresti: apartamente noi mai scumpe, apartamente vechi mai ieftine

Valoarea apartamentelor noi si vechi din Capitala a fost in crestere in luna aprilie insa fata de aceeasi perioada a anului trecut preturile au scazut cu 3,2%, arata indicele calculat de portalul Imobiliare.ro, in functie de anunturile postate pe site.

Cresterea inregistrata in luna aprilie s-a manifestat doar in cazul apartamentelor noi, in schimb cele vechi s-au ieftinit.

In medie valoarea unui metru patrat util dintr-un apartament bucurestean a atins in aprilie valoarea de 1.146 euro.

In ceea ce priveste apartamentele noi pretul mediu cerut in luna aprilie a ajuns la valoarea de 1.325 euro/mp util, in crestere cu 0,3% fata de luna martie. in comparatie cu aprilie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu 4,7% mai mic. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele noi, care s-au scumpit in ultimele 30 de zile cu 1%. Preturile apartamentelor noi cu doua si trei camere au inregistrat o crestere de 0,3%, respectiv 0,2% in aprilie

Luna aprilie a adus modificari de preturi si in cazul apartamentelor vechi din Capitala, insa in sens invers. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.068 euro/mp de suprafata utila, cu 0,5% mai putin decat in luna precedenta si cu 3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. De altfel, valoarea actuala este foarte apropiata de pragul minim atins pe segmentul apartamentelor vechi din Capitala (1.067 euro/mp util, februarie 2012). Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul apartamentelor cu doua camere care s-au ieftint cu 1,2%. Garsonierele s-au ieftinit cu 0,5% in acest interval. in acelasi timp, unitatile vechi cu trei camere s-au scumpit cu aproape 1%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional