Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucuresti: Apartamentele noi sunt din ce in ce mai scumpe

I.D. Piaţa Imobiliară /

Bucuresti: Apartamentele noi sunt din ce in ce mai scumpe

Preturile de pe piata de apartamente din Capitala a incheiat anul 2011 in trend ascendent, tendinta fiind data de evolutia preturilor solicitate pe segmentul apartamentelor noi, potrivit datelor furnizate de portalului Imobiliare.ro.

In luna decembrie pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti a fost de 1.179 euro/mp util. Cea mai mica valoare, in Capitala, a fost atinsa la inceputul anului, in ianuarie, 1.157 euro/mp util, apoi preturile au crescut usor pana in aprilie-mai, cand au fost inregistrate cele mai mari preturi din an la apartamente, 1.189 euro/mp util. Situatia se prezinta insa diferit pe cele doua segmente, nou si vechi.

Apartamentele noi, cu 5% mai scumpe decat acum un an

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna decembrie, la valoarea de 1.377 euro/mp util, in crestere cu 0,4% fata de luna precedenta. Valoarea actuala este insa cu 5% mai mare decat pretul mediu inregistrat pe acest segment in urma cu un an. Tendinta de crestere s-a manifestat pe toate categoriile de apartamente noi. Cea mai mare diferenta de pret, in 2011, s-a inregistrat in cazul apartamentelor noi cu doua camere, care s-au scumpit cu 5,2% pe parcursul anului. Unitatile cu trei camere s-au scumpit in acelasi interval cu 2,8%, iar pretul garsonierelor noi a crescut in 2011 cu 2,1%.

Segmentul de apartamente vechi se aproapie de stagnare

Ultima luna din an a adus o usoara crestere si in cazul apartamentelor vechi din Capitala, de 0,8%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.093 euro/mp de suprafata utila, fiind foarte apropiata de cea inregistrata in urma cu 12 luni (1.091 euro/mp util). Astfel, in ciuda oscilatiilor lunare, vorbim mai degraba de stagnare pe acest segment. Unitatile cu patru camere s-au ieftinit cu 3,1% in 2011, in timp ce in cazul celorlalte categorii de apartamente vechi intalnim stagnare (garsoniere) sau mici cresteri de pret de 1,1%-1,2% (la unitatile cu doua si trei camere).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional