Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bucureşti: Avangarde lansează proiecte de mii de locuinţe

F.A. Locuinţe /

Bucureşti: Avangarde lansează proiecte de mii de locuinţe
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Zona de vest a Bucureştiului a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, în special la zona de contact dintre sectoarele 5 şi 6 şi localităţile limitrofe: Chiajna, Clinceni, Bragadiru.

    Extinderea spaţiului construit a fost antrenată şi de intrarea autostrăzii A 1 Bucureşti - Piteşti în Capitală, fapt ce a atras dezvoltarea de proiecte logistice, de birouri şi centre comerciale. În paralel, a demarat şi construcţia de ansambluri rezidenţiale. Cele mai multe sunt dezvoltate în zonele Prelungirea Ghencea şi comuna Chiajna, aflate în continuarea cartierelor bucureştene Drumul Taberei, respectiv Militari.

    Dezvoltatorul Avangarde Rezidenţial lansează încă două ansambluri

    Dezvoltatorul proiectului Avangarde Rezidenţial din Prelungirea Ghencea, Sectorul 6, va finaliza în acest an 100 de unităţi locative în ansamblul compus din blocuri cu regim mic de înălţime, parter + 4 etaje.

    Ştefan Unchiaşu, director general Avangarde Rezidenţial ne-a declarat că, la finalizare, întregul proiect va cuprinde 2.000 de apartamente.

    Până în prezent, dezvoltatorul a finalizat 250 de apartamente în cadrul proiectului Avangarde Rezidenţial. Dintre acestea, mai erau pe stoc în luna mai doar 30 - 40 de unităţi, reprezentând garsoniere şi apartamente cu două camere, dat fiind că apartamentele cu trei camere s-au epuizat.

    În prima parte a anului 2013 vânzările dezvoltatorului au fost în creştere, câteva zeci de unităţi locative fiind tranzacţionate doar în Avangarde Rezidenţial Prelungirea Ghencea.

    În jur de 80% din vânzări sunt efectuate prin programul Prima Casă, iar restul în special cu plata în numerar. Sistemul de rate la dezvoltator nu se pretează la preţurile mici practicate în ansamblu. În plus, proiectele sunt finanţate exclusiv din surse proprii, nu credite bancare. "Este greu să menţii preţul mic. Am preferat să ne limităm la un profit mai redus. Am avut avantajul de a fi achiziţionat terenurile în urmă cu 8 - 10 ani, la un preţ convenabil. Poţi dezvolta la preţuri mici doar dacă ai teren cumpărat din timp, nu la nivelul de acum. Preţurile de achiziţie sunt în continuare prea mari", apreciază domnul Unchiaşu.

    Preţul de vânzare pentru o garsonieră în ansamblul Avangarde Rezidenţial porneşte de la 27.500 de euro (TVA inclus) pentru 43 mp construiţi, la etajele superioare. Pentru un apartament cu trei camere preţul porneşte de la 49.000 de euro (inclusiv TVA), la o suprafaţă de 90 mp construiţi.

    Dezvoltatorul mai oferă la parter apartamente cu trei camere, de 90 mp construiţi, care dispun şi de o grădină de 50-100 mp. Preţul variază între 62.900 şi 64.900 de euro.

    Construcţiile sunt realizate din cărămidă, inclusiv compartimentările interioare. Cumpărătorii pot să îşi aleagă finisajele din sute de variante posibile, cuprinse în costul apartamentului. Izolaţia termică a locuinţelor este realizată prin aplicarea de polistiren expandat de 10 cm grosime la exterior.

    Dezvoltatorul se ocupă şi de administrarea ansamblului, curăţenie şi pază 24 de ore din 24. Locatarii beneficiază de acces la parc, piscină, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal etc. Taxa de administrare se situează între 25 şi 35 de euro în funcţie de tipul de apartament. Locurile de parcare sunt oferite contra cost la un preţ de 3.000 - 5.000 de euro.

    Cartier rezidenţial cu 3.000 de apartamente la ieşirea din Militari

    În paralel, dezvoltatorul Avangarde Rezidenţial a demarat în luna aprilie a acestui an construcţia unui nou cartier rezidenţial în zona Metro Militari. Planurile investitorului prevăd construcţia unui ansamblu cu 3.000 de apartamente. Primele 100 unităţi, dispuse în blocuri cu patru etaje, vor fi livrate în intervalul septembrie - octombrie anul curent, potrivit domnului Unchiaşu.

    În această primă etapă, apartamentele vor fi oferite la preţuri promoţionale începând de la 24.000 de euro pentru garsoniere de 43 - 44 mp construiţi şi 55.000 de euro (TVA inclus) pentru apartamente cu patru camere de 110 - 115 mp construiţi (aproximativ 90 mp utili).

    Tot în zona Metro Militiari, dezvoltatorul a demarat şi un proiect cu 300 de vile. În luna mai erau în construcţie primele 30 de unităţi. Preţul pentru o vilă cu parter şi etaj, realizată din cărămidă şi cu o grădină de 50 mp, este de 65.000 de euro (TVA inclus).

    "Atât timp cât există programul Prima Casă sau, mai bine, acesta va fi transformat în Noua Casă (n.r. exclusiv pentru achiziţia de locuinţe noi), atunci vom avea cumpărători şi, prin urmare, vom realiza noi proiecte", afirmă directorul general Avangarde Rezidenţial.

    În 2014 va fi lansat un ansamblu şi în Drumul Taberei

    În 2014, dezvoltatorul intenţionează să lanseze încă un ansamblu rezidenţial în cartierul Drumul Taberei. Pe un teren de 6 hectare situat pe Bulevardul Timişoara, ar urma să fie construit un ansamblu cu 3.000 de apartamente în blocuri cu regim de înălţime parter + 4 etaje, "la cel mai mic preţ din zonă", potrivit directorului general Avangarde Rezidenţial.

    Ştefan Unchiaşu menţionează că politica de preţ vizează realizarea unor locuinţe de calitate la cel mai mic preţ al zonei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional