Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucuresti: Diferente imense de preturi pentru apartamentele din Aviatiei

I.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamentele din cartierul bucurestean Aviatorilor pot fi cumparate si la preturi de cinci ori mai mici pentru acelasi numar de camere, potrivit statisticilor realizate pentru perioada aprilie-septembrie 2012 de CeNTURY 21.

Catalin Scripcaru, presedintele CeNTURY 21 Romania, a declarat:

"In ceea ce priveste preturile, observam ca stabilirea acestora nu este inca o etapa atent cercetata de catre proprietari. De altfel, aceasta analiza ne-a semnalat faptul ca preturile nu se concentreaza in jurul unei sume, ci sunt dispersate. Acest lucru se intampla din cauza ca proprietarii nu au repere atunci cand le stabilesc".

In perioda analizata, au existat doar 45 anunturi de vanzare pentru garsoniere in zona Aviatiei, pretul/mp scazand treptat de la 1.483 euro/mp la inceputul lunii aprilie pana la 886 euro/mp la sfarsitul lunii septembrie. Pretul median/mp pentru garsoniere a fost de 1.125 euro/mp. Astfel, cel mai mare pret cerut de vanzatori pentru acest tip de locuinte in aceasta zona a fost de 87.000 euro, iar cea mai ieftina garsoniera a fost scoasa la vanzare pentru 29.000 euro. Pretul median a fost de 58.000 euro.

In cazul apartamentelor cu doua camere, numarul anunturilor de vanzare a fost de 222, tendinta pretului fiind una de stagnare, cu un pret median de 75.000 euro. Preturile au variat intre 37.500 euro si 112.500 euro, iar valoarea unui metru patrat a coborat de la pragul maximal de 1.642  euro/mp pana la cel minim de 1.011 euro/mp. Pretul median a fost de 1.344 euro/mp.

In intervalul aprilie - septembrie, pentru locuintele cu trei camere din zona Aviatiei, au existat aproape 140 de anunturi la vanzare. Acest numar restrans de anunturi a determinat ca la inceputul perioadei analizate sa se inregistreze fluctuatii foarte mari de pret, proprietarii cerand 1844 euro/mp, pentru ca ulterior sa se inregistreze o scadere de pana sub 500 euro/mp. Totusi, tendinta generala este de usoara scadere a preturilor. Pentru locuintele de trei camere din zona Aviatiei pretul median s-a situat in jurul sumei de 107.000 euro, cel mai mare pret cerut fiind de 160.500 euro, iar cel mai ieftin apartament scos la vanzare a fost de 53.500 euro.

Locuintele cu patru camere au inregistrat o tendinta de usoara crestere, pretul median/mp in aceasta perioada fiind de 1.245 euro/mp. Aceasta tendinta nu este considerata a fi una relevanta deoarece din cauza numarului mic de anunturi trendul are forma unei lame de fierastrau. Cel mai mic pret cerut pentru acest tip de apartamente a fost de 65.000 euro, iar cel mai mare a ajuns pana la 195.000 euro. Pretul median al apartamentelor cu 4 camere scoase la vanzare in perioada aprilie-septembrie s-a situat in jurul valorii de 130.000 euro, iar valoarea unui metru patrat a coborat de la pragul maximal de 2.550 euro/mp pana la pragul minim de 561 euro/mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional