Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BUCUREŞTI:Octagon, desemnat subantreprenor general al clădirii PC Business Center

V.B. Piaţa Imobiliară /

Foto: Octagon.com.ro

Foto: Octagon.com.ro

Compania Octagon Contracting & Engineering, specializată în construcţii civile şi geotehnice, a fost desemnată subantreprenor general pentru PC Business Center, un proiect de birouri din nordul Capitalei. lucrările de construcţie executate avâd o valoare de aproximativ 2 milioane euro, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

PC Business Center are două etaje subterane şi 9 etaje supraterante, fiind localizată în aproprierea Primăriei Sectorului 1. Dezvoltatorul şi antreprenorul general este Iridex Group Import Export.

Octagon a preluat proiectul în toamna anului 2013, în calitate de antreprenor de specialitate, şi a executat operaţiunile de fundaţii speciale şi infrastructură: pereţi mulaţi D 600, piloţi foraţi D 620, grindă de coronament, excavaţie şi sprijiniri metalice, sistem de epuisment, radier S2, S1, hidroizolare subsol şi bazin de apă. Lucrările au fost finalizate în mai 2014, se mai arată în comunicat.

Contractul a fost suplimentat cu execuţia lucrărilor de suprastructură, Octagon devenind subantreprenor general la PC Business Center. Construcţia a ajuns la nivelul 3 al clădirii. Acesta este unul dintre cele trei proiecte de birouri majore, construite de Octagon în Bucureşti, în 2013- 2014, alături de Green Court Bucharest şi Hermes Business Campus.

Alexandros Ignatiadis, co-fondator şi acţionar al Octagon, a declarat: "Deşi. potrivit statisticilor, 2013 a fost un an mai slab pentru piaţa construcţiilor decât anul anterior, 2013 şi 2014 au fost ani de creştere intensă pentru Octagon, marcaţi de contractarea unor proiecte majore, în special pe segmentele de birouri şi infrastructură".

Fondată în 2005, cu sediul central în Bucureşti şi o sucursală în Bagdad, compania Octagon Contracting & Engineering a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 19,6 milioane euro şi a derulat proiecte în România, Irak, Grecia, Turcia şi Bulgaria. Printre lucrarile executate de Octagon în ţara noastră, se numără: complexul de birouri Green Court Bucharest, clădirile de birouri Sky Tower şi Olympia Tower (toate trei în Capitală), precum şi Centrala Electrică cu Ciclu Combinat 867 MW OMV-Petrom (Brazi, Prahova).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional