Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BUCUREŞTISectorul 1 - Primăria achiziţionează locuinţe de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale

F.A. Locuinţe /

Sectorul 1 - Primăria achiziţionează locuinţe de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale

În Sectorul 1 majoritatea solicitărilor de locuinţe sunt formulate de persoane care locuiesc în case retrocedate foştilor proprietari. Fondul locativ al Primăriei Capitalei este insuficient pentru a soluţiona măcar o parte dintre solicitările acestei categorii de persoane, formată preponderent din vârstnici. Din acest motiv, Primăria Sectorului 1, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a decis să achiţioneze din bugetul propriu locuinţe de pe piaţa liberă. Astfel, de la sfârşitul anului 2008, a început achiziţionarea de locuinţe sociale de pe piaţa liberă, locuinţe de care beneficiază cu prioritate persoanele evacuate din casele naţionalizate şi persoanele cu venituri reduse. Până în luna octombrie au fost achiziţionate 124 de locuinţe de pe piaţa liberă, fondurile provenind integral de la bugetul local al Sectorului 1. Pentru procesul de achiziţie, la nivelul Primăriei func-ţionează două comisii: una pentru selectarea ofertelor şi alta pentru negocierea preţului de achiziţie.

De asemenea, până la sfârşitul anului, urma să fie demarat şi proiectul de construcţie a unor locuinţe sociale, din fonduri proprii, pe Şoseaua Odăi. Acesta ar urma să se finalizeze în decurs de aproximativ 3 ani, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Primăriei Sectorului 1.

"Prin implementarea acestor proiecte ne dorim să fim prima comunitate din Bucureşti care rezolvă problemele locative ale persoanelor cu venituri reduse, dar mai ales ale persoanelor evacuate din casele naţionalizate", mai spune aceeaşi sursă.

Sectorul 6 - 3.000 de cereri pentru locuinţe ANL

În luna octombrie, la Primăria Sectorului 6 erau 3.000 de cereri şi peste 2.945 de dosare pentru locuinţe prin programul ANL şi aproximativ 300 de dosare pentru locuinţe sociale.

În aprilie 2009 a fost finalizat imobilul de 132 de unităţi locative din Strada Dealul Ţugulea nr. 27, cu destinaţia de locuinţe sociale. Valoarea lucrărilor este de 28,92 milioane lei. Finanţarea s-a realizat prin accesarea unui credit bancar, precizează reprezentanţii Serviciului Relaţii cu Mass-Media şi Societatea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 6.

ANL a dat în folosinţă la sfârşitul anului 2004 un număr de 22 de blocuri, totalizând 1.181 de apartamente în Cartierul Brâncuşi.

În Sectorul 6 sunt în prezent aproximativ 1.820 de blocuri. Cele mai vechi construcţii sunt situate în zona Drumul Sării - Ghencea, în cartierul Giuleşti - Sârbi şi în cartierul Militari - spre comuna La Roşu, au completat aceleaşi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional