Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucurestiul ofera printre cele mai ieftine spatii logistice din Europa

I.D. Piaţa Imobiliară /

Bucurestiul ofera printre cele mai ieftine spatii logistice din Europa

Costurile de ocupare a spatiilor logistice din Capitala se mentin la un nivel redus. Un metru patrat poate fi inchiriat la valoarea de 57,6 euro/an. Scaderea costurilor de inchiriere se datoreaza unui stoc important de spatii disponibile, a cererii slabe si a perspectivelor economice incerte, arata cel mai recent studiu DTZ.

La nivel european Bucurestiul se afla pentru al doilea an cosecutiv in lista oraselor cu cele mai ieftine spatii logistice. Costuri reduse de inchiriere sunt oferite si la Marsilia, Bruxelles, Antwerp, Lyon şi Budapesta.

In contrapartida, Londra Heathrow ramane una dintre cele mai scumpe locatii, urmata de Oslo si sud-estul Angliei. Chiriasii din Frankfurt, Lyon si London Heathrow au experimentat cele mai pronuntate cresteri ale costurilor in 2011, in mare parte datorita cresterii chiriilor. In Frankfurt s-a observat o intensificare a cererii de spatii de depozitare de tip prime, datorita pozitiei sale de principal nod de transport din regiune.

"Studiul nostru arata ca media costurilor de ocupare in zona Europei este in prezent de 85 euro/mp/an. Franta, sudul Europei si zona Benelux se situeaza in genere sub aceasta cifra, Marsilia inregistrand cea mai mica valoare, de 50 euro/mp/an. Marea Britanie si Tarile Nordice se claseza peste medie, London Heathrow fiind cea mai scumpa locatie, cu 217 euro/mp/an." a declarat domnul Rob Hall, Head of DTZ CEMEA Logistics.

Piata spatiilor logistice din Europa a inregistrat o scadere medie de 1.4% a costurilor totale de ocupare pe parcursul anului 2011. Contextul macro-economic incert a redus cererea de spatii logistice.

"Cresterea costurilor de ocupare [la nivel european] se asteapta sa fie slaba in 2012, prezentandu-se numeroase oportunitati pentru chiriasii care urmaresc sa-si imbunatateasca conditiile inainte de 2014, cand preconizam o crestere mai sustinuta. Estimam ca pietele europene in ansamblul lor vor avea o crestere medie de 1.5% pe an pana in 2016." a precizat doamna Karine Woodford, Head of DTZ Occupier Research.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional