Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Buget de investitii de 7,8 miliarde euro in 2013

A.D. Investiţii /

Primul-ministru Victor Ponta.

Primul-ministru Victor Ponta.

Valorea investitiilor prevazute in bugetul Romaniei pe 2013 se va situa la 7,8 miliarde de euro, din care 2,5 miliarde de euro ar trebui sa provina din fonduri europene. Ponderea este de aproximativ 16% din bugetul national de 49 miliarde de euro. Suma alocata investitiilor va fi similara celei din 2012. Investitiile vor fi insa prioritizate, deoarece exista peste 5.000 de proiecte incepute si nefinalizate. "Ne propunem (n.r pentru 2013) reducerea deficitului bugetar, eliminarea risipei in cheltuirea banului public si cresterea eficientei investitiilor", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Guvernul va realiza o inventariere a proiectelor de investitii incepute din 2007 pana in prezent, urmand sa fie inchise cele care nu pot fi terminate, astfel incat sa fie prioritizata finantarea pentru cele importante. De asemenea, executivul va elabora o proiectie bugetara multianuala pana in 2016 pentru a asigura mai multa stabilitate si predictibilitate asupra bugetului, a adaugat primul-ministru.

In 2013, cheltuielile pentru transporturi vor reprezenta 4,9 miliarde de euro. Administratiilor publice centrale si locale le vor reveni inca doua miliarde de euro. De asemenea, pentru locuinte, servicii si dezvoltare publica este prevazuta suma de 1,5 miliarde de euro, iar pentru mediu inca un miliard de euro.

In vederea incurajarii absorbtiei fondurilor europene, incepand cu 2013 Minsiterul Finantelor nu va mai aproba finantarea din bugetul de stat a proiectelor pentru care pot fi accesate fonduri europene.

In 2013, PIB-ul Romaniei va creste fata de anul precedent cu aproximativ 5,5%, de la 132,6 miliarde euro la aproape 140 miliarde euro, valoare similara cu cea inregistrata in anul 2008.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional