Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

California, primul stat american care obligă la instalarea panourilor solare pe casele noi

Internaţional /

California, primul stat american care obligă la instalarea panourilor solare pe casele noi
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Constructorii de locuinţe din statul american California vor fi obligaţi să instaleze panouri solare pe toate casele nou construite începând din 2020, conform noilor standarde adoptate luna trecută, o decizie care constituie o premieră în SUA şi ar putea da un impuls considerabil industriei panourilor solare, potrivit Reuters.

    Decizia, adoptată în unanimitate de cei cinci membri ai Comisiei pentru Energie din California, face parte din eforturile statului american de a se adapta la schimbările climatice. Votul favorabil a venit în pofida estimărilor că astfel va creşte costul unei noi case cu până la 10.000 de dolari, într-una dintre cele mai scumpe zone din SUA.

    Comisia pentru Energie din California a estimat că noile standarde vor duce la majorarea cu aproximativ 40 de dolari a ratelor lunare la creditele ipotecare, dar a subliniat că, prin compensare, rezidenţii vor economisi 80 de dolari pe lună la facturile la energie.

    "Nu putem permite ca populaţia statului California să locuiască în case care sunt echivalentul unor maşini ce consumă foarte mult combustibil", a declarat David Hochschild, unul dintre membrii Comisiei pentru Energie din California.

    Noul regulament privind construcţiile include şi noi standarde privind ventilaţia şi iluminatul. Toate acestea ar urma să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale statului California cu 700.000 de tone pe parcusul a trei ani, o cantitate echivalentă cu scoaterea din circulaţie a 115.000 de vehicule, susţin oficiali din statul american.

    Votul din Comisie reprezintă o victorie importantă pentru producătorii de echipamente fotovoltaice, pentru care California este deja una din cele mai importante pieţe. Potrivit unui studiu publicat anterior de Comisie, datorită noilor standarde, cererea pentru echipamente fotovoltaice în California ar putea creşte cu 10-15%.

    Companiile de profil au salutat decizia statului California, sperând că hotărâri similare vor fi adoptate şi în alte regiuni.

    California are unele din cele mai ambiţioase politici în materie de energie regenerabilă din SUA, cu obiectivul ca jumătate din necesarul de electricitate să fie asigurat din surse regenerabilă în anul 2030, comparativ cu aproximativ 30% la finele lui 2017, potrivit Comisiei.

    Conform datelor oficiale, numai 9% din casele individuale din California au instalate în prezent panouri solare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional