Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CCIRMB nu mai poate utiliza terenurile de la Romexpo

E.O. Piaţa Imobiliară /

Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti (CCIRMB) nu mai poate utiliza gratuit unele terenuri care aparţin statului, în suprafaţă de circa 1,8 şi, respetiv, 34,7 hectare, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Acest lucru a fost stabilit săptămâna trecută, printr-o Hotărâre de Guvern. Scopul transmiterii în folosinţă gratuită a unor imobile din patrimoniul statului către persoanele juridice fără scop lucrativ este acela de a sprijini activitatea de utilitate publică a acestora şi servirea interesului public, se mai arată în comunicat. Acesta precizează că, CCIRMB, "beneficiara dreptului de folosinţă gratuită, nu a respectat regimul juridic în baza căruia a primit terenurile în folosinţă gratuită, a nesocotit interesul public şi a închiriat bunurile statului, fără drept, către o persoană juridică privată, SC < Romexpo > SA". Astfel, terenurile pe care CCIRMB nu le mai poate folosi au fost date spre exploatare, de către Executiv, Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Regia poate utiliza aceste imobile în condiţii de eficienţă economică, prin închiriere, concesiune şi alte contracte civile sau comerciale, având la bază tarife de piaţă, stabilite pe bază de raport de evaluare întocmite de evaluatori autorizaţi. Potrivit comunicatului de presă, prin acest tip de exploatare, RA-APPS poate crea fonduri ce vor fi utilizate pentru acoperirea unor cheltuieli pe care, în prezent, Regia le suportă din venituri proprii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional