Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ce fonduri puteti accesa pentru imbunatirea performantei energetice a locuintei

I.D. Piaţa Imobiliară /

Guvernul sustine cresterea eficientei energetice a cladirilor prin doua programe de anvergura adresate exclusiv sau in principal persoanelor fizice: Programul National de Crestere a Performantei Energetice a Blocurilor de Locuinte construite in perioada 1950-1990 si programul "Casa Verde", precizeaza portalul Imobiliare.ro.

In cazul primului dintre ele, costurile pentru lucrarile de reabilitare termica sunt suportate 50% de Guvern, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, 30% de administratiile locale si 20% de asociatiile de proprietari. Sunt insa cazuri in care si obligatiile financiare ale asociatiilor de proprietari sunt suportate tot de primarii, iar bancile ofera si ele produse speciale de creditare prin accesarea carora asociatiile de proprietari sa isi acopere obligatiile financiare.

Programul "Casa Verde" este un proiect sustinut de Guvern prin intermediul caruia proprietarii pot creste performanta energetica a propriilor locuinte. Cei care apeleaza la forme de incalzire bazate pe energii regenerabile pot accesa fonduri nerambursabile de pana la 8.000 lei, provenind din bugetul Ministerului si Padurilor.

Calitatea termica a caselor sau apartamentelor construite inainte de anul 2000 poate fi imbunatatita si prin intermediul unor programe in care sunt implicate institutiile bancare. Persoanele interesate pot accesa credite garantate de Ministerul Finantelor Publice si cu dobanda subventionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru repararea centralei termice, introducerea unor sisteme alternative de energie sau reabilitarea termica.

Lucrarile de reabilitare a locuintei pot reduce facturile la energie termica si cu 40%, ducand totodata la disparitia igrasiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional