Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cea mai mare clinica de chirurgie cardiovasculara pediatrica din Romania va fi in sectorul 1

GD Investiţii /

macheta viitoarei Clinici de chirurgie din Sectorul 1

macheta viitoarei Clinici de chirurgie din Sectorul 1

In curtea Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" au început anul acesta lucrarile de construire a celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică. Aceasta va fi functională începând de anul viitor, aici urmând să primească tratament de specialitate toti copiii aflati în nevoie.

Noua clinică - pentru construirea căreia comunitatea Sectorului 1 a asigurat un buget de 15,2 milioane de euro - va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii începând cu vârsta de nou născut.

Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 110 paturi, dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă si laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă - sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei A.T.I. adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia A.T.I.

La subsolul clădirii - dispus pe două niveluri - vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori cât si pentru personalul medical), precum si spatiile tehnice necesare bunei functionări a clinicii.

Investitiile pentru modernizarea si extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" continuă, anul acesta, cu lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire "G". Lucrările se execută în baza programului "Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - componenta B - Reducerea riscului seismic".

Programul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare si este derulat prin intermediul M.D.L.P.L. - Unitatea de Management a Proiectului (U.M.P.)

Conform normelor şi normativelor U.E. în domeniul sanitar (legiferate prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 914 din 2006) unitătile sanitare trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

Pe baza acestui act normativ, Primăria Sectorului 1 a comandat proiectantului general al investiţiei adaptarea documentaţiei tehnice de execuţie conform cerinţelor exprimate de lege si modificarea prin refuncţionalizare a structurii clădirii pentru a permite derularea în bune condiţii a activităţilor medicale ce se vor desfăşura în secţiile din incinta corpului de clădire G3.

Astfel, pentru reconstructia noului corp G al Spitalului "Grigore Alexandrescu" vor fi utilizate materiale la standarde UE pentru finisarea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile medicale si vor fi modificate fluxurile medicale în interiorul clădirii. De asemenea, spaţiile necesare pentru activitatea de primire urgenţe vor fi lărgite, iar clădirea va fi dotată cu instalaţii de fluide medicale şi un nou sistem centralizat de climatizare-ventilaţie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional