Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cea mai mare microcentrala pe biomasa din Romania va fi construita la Bontida

I.D. Investiţii /

Cea mai mare microcentrala pe biomasa din Romania va fi construita la Bontida

O microcentrala pe baza de biomasa urmeaza sa fie construita in comuna Bontida, judetul Cluj, de catre compania italiana Romita Energie Verde.

Investitia totala se va ridica la 41 de milioane de euro, iar puterea nominala a hidrocentralei va fi de 10MW/h. Aceasta reprezinta cea mai mare putere a unei microcentrale pe baza de biomasa din Romania, si printre cele mai mari din Sud-Estul Europei.

Ioan Olelelu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat:

"Prin sprijinirea investitiei de la Rascruci dar si a altor proiecte de asemenea tip, care se vor realiza si in alte zone ale judetului, urmarim realizarea unei dezvoltari armonioase si sustenabile a intregii regiuni, prin crearea de noi poli de dezvoltare in zonele judetului care au beneficiat mai putin de atentia autoritatilor si a investitorilor pana in momentul de fata."

Concomitent cu producerea de energie electrica, microcentrala de la Bontida va produce si energie termica la un pret rezonabil care va putea fi utilizata de companiile din zona in multiple scopuri.

In procesul de producere a acestor energii din surse regenerabile, microcentrala va folosi anual aproximativ 100.000 de tone de biomasa de tip lemn si derivata (resturi de lemn pentru incalzire, rumegus, ramuri de pomi, arbusti, paie etc).

In momentul de fata, cofinantarea acestui proiect este aprobata din fonduri nerambursabile pe Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"

Masura 4.2. Suma acordata reprezinta cea mai mare suma alocata pentru o intreprindere mica sau mijlocie in Romania. Constructia microcentralei va incepe in perioada imediat urmatoare, finalizarea ei realizandu-se in maxim 18 luni de la demararea lucrarilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional