Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Cel mai mare birou plutitor din lume, inaugurat în Rotterdam

Internaţional /

Cel mai mare birou plutitor din lume, inaugurat în Rotterdam
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectul, creat de Powerhouse Company, furnizează energie din panourile solare de pe acoperiş

    Firma olandeză de arhitectură Powerhouse Company a finalizat recent un proiect de birou plutitor în Rotterdam. Dezvoltat de RED Company, biroul plutitor cu trei etaje (Floating Office Rotterdam - FOR) este conceput astfel încât să fie unul dintre cele mai durabile birouri din lume şi este, de asemenea, cel mai mare birou plutitor din lume, conform iconeye.com.

    Clădirea, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, este proiectată din lemn, care poate fi uşor demontat şi reutilizat. Toate materialele folosite la construcţia biroului sunt reciclabile.

    "Biroul pe care l-am creat este pregătit pentru economia circulară", spune arhitectul Nanne de Ru, fondatorul Powerhouse Company şi RED Company.

    Proiectul îşi generează propria energie prin cei 800 de metri pătraţi de panouri solare, care sunt poziţionate pe partea orientată spre sud a acoperişului, adiacentă unui acoperiş verde, pe partea orientată spre nord. Proiectul foloseşte apă din portul Rijnhaven, unde este amplasat ca să ajute la răcirea clădirii.

    FOR găzduieşte Centrul Global de Adaptare (GCA), un ONG condus de Ban Ki-moon, care promovează planificarea, investiţiile şi tehnologia pentru atenuarea schimbărilor climatice. Centrul Global pentru Adaptare are un contract de închiriere pe zece ani în această clădire.

    Biroul este conceput astfel încât să fie rezistent la schimbările climatice şi va continua să plutească pe măsură ce nivelul apei creşte din cauza schimbărilor climatice. Ca centru de birouri, FOR găzduieşte şi banca olandeză ABN AMRO, RED Company, Powerhouse Company şi restaurantul Putaine.

    Rijnhaven, unul dintre cele mai aglomerate porturi de lucru ale oraşului Rotterdam, include în prezent un teren industrial dezafectat.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional