Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cele mai mici chirii din ultimii cinci ani

A.D. Piaţa Imobiliară /

Cele mai mici chirii din ultimii cinci ani

In Bucuresti, chiriile solicitate de proprietarii de apartamente sunt in scadere. Astfel, in luna iulie 2012 au fost atinse cele mai mici chirii din ultimii 5 ani, respectiv cu peste 40% sub nivelul din iulie 2007. Cu toate acestea, raportat la inceputul anului, variatiile de pret sunt infime, releva un raport de monitorizare al portalului Anunturiparticulari.ro.

Chiria pentru apartamentele din cartierele sudice ale Bucurestiului, precum Ferentari, Berceni sau Giurgiului poate fi cu pana la 67% mai mica fata de cartierele nordice precum Baneasa, Herastrau sau Floreasca.

Cea mai mare diferenta intre cele doua regiuni se inregistreaza pe segmentul apartamentelor de trei camere. Daca in Berceni chiria medie ajunge la 332 euro pe luna, in Floreasca, proprietarii solicita putin peste 1.000 euro pentru acelasi tip de imobil, diferenta fiind de aproximativ 67%. Chiriasii apartamentelor cu doua camere pot plati la randul lor cu pana la 61% mai mult in nord decat in sud: 670 euro pe luna pentru un apartament in zona Herastrau fata de 258 euro in Berceni.

Cel mai scazut ecart intre cele doua regiuni ale Capitalei - de 39% - este inregistrat pe segmentul garsonierelor. Unui chirias i se solicita, in medie, o chirie lunara de 196 euro pentru o garsoniera in cartierul Giurgiului, pe cand in Baneasa, este nevoit sa plateasca aproximativ 320 euro, mai arata acelasi raport.

La nivelul intregii Capitale, chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera a ajuns in iulie la 226 euro pe luna, in scadere cu 1% fata de acelasi interval al anului trecut. Nivelul chiriei se situeaza cu putin peste 1% fata de luna iunie a acestui an.

De la o luna la alta, chiria medie se mentine in jurul acelorasi valori in cazul apartamentelor de doua camere, dar continua sa fie in scadere raportat la o perioada de 12 luni. Astfel, in iulie 2012, chiria pe acest segment se apropie de pragul de 320 euro, in crestere cu doar un euro fata de luna trecuta, dar este cu 2% mai mica comparativ cu iulie 2011. Pentru apartamentele de trei camere, situatia pare sa fie relativ stabila fata de luna iunie a acestui an, dar o scadere mai accentuata raportat la aceeasi perioada a anului trecut. Proprietarii au solicitat in iulie 2012 o chirie medie de 422 euro pe acest tip de imobil, mentinandu-se aproape de valoarea lunii iunie, cand chiria ajungea la 423 euro. Pe un interval de 12 luni insa, preturile s-au redus cu 5%, de la 446 euro, conform aceleiasi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional