Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centru de radioterapie realizat in parteneriat public-privat la Ramnicu-Valcea

I.D. Investiţii /

Constructia unui centru de radioterapie in regim de parteneriat public privat a primit aprobarea Consiliului Judetean Valcea.

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg a incheiat, la finele saptamanii trecute, un contract de concesiune cu Consiliul Judetean Valcea. Obiectul acestui contract este concesionarea unui teren cu suprafata de 1500 metri patrati, aflat in curtea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Valcea, pe o perioada de 49 de ani. Contractul s-a semnat in urma unei licitatii publice.

Pentru dezvoltarea centrului de radioterapie este estimata o investitie de pana la 4 milioane de euro, prin finantarea acordata de catre fond de investitii renumit. Constructia va fi de tip modular, ultra-rapida, cu o suprafata de 1000 mp, o premiera in Romania pentru centrele de radioterapie. Planul prevede doua buncare pentru radioterapie cu suprafata de aproximativ 110 mp, cu posibilitatea de extindere la patru. Termenul limita pentru finalizarea lucrarilor este de maxim 12 luni, dar se doreste incadrarea intr-un termen de 6 luni.

Radu Cretu reprezentantul Centrului Oncologic de Tratament Hamburg, a declarat: "Facem in continuare toate demersurile pentru realizarea proiectului intr-un interval de timp cat mai scurt posibil. Mizam in continuare pe sprijinul autoritatilor locale, urmatorul pas fiind Primaria Municipiului Ramnicu-Valcea, unde primarul municipiului, domnul Emilian Francu, ne-a asigurat inca odata ca va sprijini proiectul."

Urmatorul pas este depunerea documentelor pentru autorizare si constructie la Primaria Municipiului Ramnicu-Valcea iar ulterior inceperea procedurilor de avizare la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare.

Conform inregistrarilor medicale oficiale, in judetul Valcea sunt peste 3900 pacienti diagnosticati cu cancer. in acest moment, nu exista niciun centru de radioterapie in judetul Valcea. Deasemenea, sunt doar 5 doctori pentru oncologie medicala si niciun medic specialist radioterapeut. Potrivit recomandarilor Uniunii Europene, este nevoie de o clinica moderna de radioterapie la fiecare 300.000 de locuitori. Aceasta prevedere indica o necesitate de 70 astfel de centre in Romania. Standardele Uniunii Europene estimeaza ca, 60-70% dintre pacientii cu cancer au nevoie de radioterapie ca tratament.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional