Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centru Social reabilitat cu fonduri europene in satul Plosca

I.D. Investiţii /

Proiectul "Modernizare si Extindere cladire pentru infiintare Centru Social in sat Plosca, comuna Bistret, judetul Dolj" va primi finantare prin Programul Operational Regional.

Contractul de finantare a fost semnat vineri, 13 iulie, intre Marilena Bogheanu- Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si Cristiana Antonie, primar al Comunei Bistret din judetul Dolj.

Valoare totala a investitiei este de 2,67 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile se ridica la 1,55 milioane lei (98 % din valoarea eligibilă a proiectului).

In prezent, cladirea centrului social are regim de inaltime parter, avand suprafata desfasurata construita 466,00 mp fiind compusa din: 13 incaperi, un hol si trei terase.

Prin implementarea proiectului se urmareste modernizarea constructiei existente, extinderea acesteia, dotarea cu utilitati (put forat, statie tratare, statie pompare, rezervor inmagazinare apa, statie de epurare), amenajarea curtii, iluminat, imprejmuirea suprafetei, dotarea cu echipamente.

Se vor crea in acest fel spatii de gazduire, ingrijire si asistenta pentru un numar de 12 persoane varstnice, aflate in dificultate.

Pana in prezent, in cadrul Programului Operational Regional, in regiunea SV Oltenia s-au semnat un numar de 361 de contracte prin care se solicita 525 milioane euro, reprezentand peste 92,5% din suma alocata. Dintre acestea, pe domeniu 3.2- "Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale" au fost semnate 26 de contracte prin care se solicita 12,82 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional