Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centrul Codlei intra in circuitul turistic

I.D. Investiţii /

Primaria veche, Codlea

Primaria veche, Codlea

Centrul istoric al municipiului Codlea, judetul Brasov, va intra in lucrari de reabiltiare incepand din aceasta vara. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional (POR) a fost incheiat luni intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Primaria Codlea.

Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:

"Aceste proiecte, care valorizeaza obiectivele locale, dar care asigura si accesul facil al locuitorilor din zona la servicii social-culturale - biblioteci, muzee, case de cultura - sunt integrate in conceptul modern de dezvoltare urbana. Acesta este un proiect semnificativ pentru Polul de Crestere Brasov, chiar daca este cel de-al 23-lea semnat, deoarece pune accentul pe modernizare, pe intinerirea centrului unui oras, pentru ca vechea Primarie si constructiile din vecinatatea acesteia sa beneficieze de resurse financiare europene."

Investitia se va ridica la peste 13 milioane de lei si vizeaza reabilitarea totala a centrului vechi al localitatii Codlea din judetul Brasov.

Practic, va fi modernizata cladirea vechii primarii, pentru transformarea acesteia in Muzeul Traditiei Codlene, dar si intr-un muzeu al administratiei locale. Tot prin acest proiect, cladirea Bibliotecii municipale va fi modernizata si va adaposti un Centru de informare si documentare. De asemenea, cladirea Casei de cultura municipale va deveni un centru cultural cu functionalitati multiple. Toate aceste obiective vor fi usor accesibile, deoarece actualul centru va fi transformat intr-o zona pietonala care sa aiba toate elementele care sa asigure punerea in valoare a Centrului Istoric Codlea.

Perioada de implementare a contractului este de 24 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional