Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centrul de afaceri Brasov, contractul de finantare a fost semnat

I.D. Investiţii /

Centrul de afaceri Brasov, contractul de finantare a fost semnat

Peste 7 hectare de teren aflat la marginea Brasovului spre Feldioara se vor transforma intr-un modern centru de afaceri. In valoare de 65,39 milioane lei acest proiect este printre cele mai costisitoare contractate in judetul Brasov din fondurile Programului Operational Regional.

Contractul de finantare a fost semnat vineri, 12 octombrie 2012 la Alba Iulia, de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, organismul intermediar pentru POR si domnul Florin Danila, administratorul firmei SC Footbart SRL, beneficiarul proiectului.

Suma nerambursabila solicitata este de 35,19 milioane lei, iar contributia beneficiarului la bugetul total al proiectului este de peste 30 milioane lei.

Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:

"Municipiul Brasov si arealul sau metropolitan reprezinta o zona foarte importanta pentru investitori, la nivelul Regiunii Centru. Prin acest sprijin pe care il ofera Uniunea Europeana, respectiv finantarea nerambursabila a investitiilor in centre moderne de afaceri, in crearea de spatii utile si noi locuri de munca, se creeaza facilitati economice pentru cetatenii intregii zone."

Beneficiarul proiectului SC Footbart SRL doreste sa construiasca si sa amenajeze o structura pentru sprijinirea afacerilor, pe un teren in suprafata totala de peste 70.000 mp. Suprafata utila nou creata a centrului de afaceri va fi de peste 16.000 mp, fiind construite noua hale si noua cladiri de birouri unde vor fi instalate toate echipamentele de specialitate necesare. La finalizarea sa, in cadrul centrului de afaceri de langa Brasov vor activa cel putin 15 microintreprinderi, sapte intreprinderi mici si o intreprindere mijlocie

Investitia se va finaliza in termen de 18 luni.

Pana la momentul de fata ADR Centru a contractat integral suma de 28,43 milioane euro de care dispune pe domeniul major de interventie 4.1, destinat crearii structurilor de sprijinire a mediului de afaceri la nivel regional.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional