Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centrul pentru copii cu autism din Sibiu va fi reabilitat

I.D. Investiţii /

Primaria Municipiului Sibiu implementeaza proiectul de modernizare a centrului de recuperare si reabilitare copii cu handicap, de pe Aleea Streiu, nr. 8, informeaza un comunicat remis redactiei.

In 2011 municipalitatea, impreuna cu Fundatia UCOS au obtinut in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) finantarea proiectului in valoare de 2,17 milioane lei.

La ora actuala procedura de achizitie pentru contractarea lucrarilor propriu-zise este in desfasurare.

"Am inclus acest proiect in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana realizand importanta acestui centru pentru copiii care sufera de autism si familiile acestora. Speram ca prin acest proiect copiii care frecventeaza acest centru sa se bucure de conditii si servicii mai bune" a declarat Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Proiectul presupune reabilitarea structurii de rezistenta a cladirii existente, reabilitarea zonei principale de acces, crearea de facilitati pentru persoanele cu handicap, amenajarea unei scari de acces si a unui lift pozitionate pe exteriorul cladirii si inlocuirea ferestrelor. Pentru o mai buna functionalitate a cladirii sunt prevazute lucrari de recompartimentare, reabilitarea si reamenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea podelelor, lucrari de hidroizolatie si izolatie termica exterioara, montarea unui sistem video de securitate si zugraveli. 

O parte din fondurile obtinute pentru acest proiect vor fi folosite si pentru lucrari la instalatii: montarea unei centrale termice proprii, inlocuirea obiectelor sanitare, inlocuirea instalatiei electrice, inlocuirea sistemului de iluminat si montarea unei instalatii de aer conditionat.

In prezent un numar de 25 de copii cu autism, 60 de copii aflati in situatii de risc social si 28 de copii cu hanidcap neuro-psiho-motor beneficiaza de serviciile personalului specializat din acest centru care le ofera ingrijire, stimulare, educatie, socializare si recuperare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional