Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centura de sud a Bucurestiului va fi realizata in regim de concesiune

I.D. Investiţii /

Studiul de fundamentare pentru proiectarea, construirea si finantarea autostrazii de Centura Sud a Bucurestiului si intretinerea si operarea autostrazii Pitesti-Constanta este finalizat. Concluziile au fost trimise spre avizare la Eurostat, si in paralel la Ministerul Finantelor Publice, pentru confirmarea faptului ca realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul Romaniei.

Potrivit studiului mentionat, acest proiect este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune potrivit normelor Eurostat, intrucat poate fi finantat intr-un sistem mixt - 31% plati de disponibilitate de la Guvernul Romaniei si 69% venituri realizate din taxarea directa a utilizatorilor.

Primul an de operare al intregii sectiuni Pitesti-Constanta este estimat a fi anul 2015, durata de concesiune fiind stabilita la 30 de ani, potrivit datelor preliminare. Costul de capital total aferent constructiei este de 1,13 miliarde euro, reprezentand costurile pentru construirea centurii de sud a Bucurestiului, reabilitarea autostrazii Bucuresti-Pitesti si realizarea dotarilor necesare taxarii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional