Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centura Tecuciului va fi gata pana in 2014

I.D. Investiţii /

Contractul pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Tecuci a fost semnat duminica 11 martie 2012, cu antreprenorul Sociedade de Construcoes Soares da Costa S.A., potrivit unui comunicat transmis redactiei.

Valoarea contractului semnat se ridica la suma de 49,019 milioane lei, fata de 69,956 milioane lei, cat era valoarea estimata. Finantarea acestui obiectiv este asigurata din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) in proportie de 69%, restul fondurilor fiind asigurate de la bugetul de stat.

Lungimea variantei de ocolire Tecuci va fi de 6,945 kilometri, iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni.

"Conform contractului pe care il semnam astazi, peste un an si jumatate Tecuciul va beneficia de o centura ocolitoare la standarde europene, fapt care nu ma indoiesc ca va antrena atat dezvoltarea economica in zona, cat si o legatura mai rapida cu Republica Moldova. [...] Vreau sa va asigur ca voi urmari cu maxima atentie lucrarile la aceasta centura pentru ca un lucru bun trebuie dus pana la capat.", a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Alexandru Nazare, care a luat parte la eveniment.

Cu ocazia semnarii contractului pentru varianta ocolitoare a Tecuciului ministrul infrastructurii si transporturilor a anuntat semnarea, la finele lui februarie, a contractului de asistenta tehnica pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru varianta de ocolire Galati. Proiectul este de asemenea finantat din fonduri europene nerambursabile (230,6 mii euro), studiul urmand sa fie gata in 7 luni.

Totodata, la data de 7 martie Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui pod nou la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, studiul urmand a fi finalizat in 5 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional