Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cererea de birouri a crescut simtitor in 2011

A.D. Piaţa Imobiliară /

Razvan Iorgu director general CBRE Romania

Razvan Iorgu director general CBRE Romania

Cererea de spatii de birouri din Bucuresti a crescut in 2011 cu 16% comparativ cu anul precedent, pana la nivelul de 207.000 mp. In acelasi interval au fost livrate spatii de birouri totalizand 125.000 mp, in scadere cu 55% fata de 2010, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara "CBRE Romania".

In prezent, sunt in constructie 170.000 mp, pana la sfarsitul anului 2012 urmand a fi livrate 130.000 mp de spatii noi de birouri, din care 34% sunt pre-inchiriate.

Cererea de birouri in Bucuresti pentru anul 2012 se va mentine cel putin la un nivel similar celui din 2011, estimeaza Razvan Iorgu, directorul general al "CBRE Romania".

Stocul spatiilor moderne de birouri din Bucuresti a ajuns la sfarsitul anului 2011 la peste 2,1 milioane mp (respectiv cladirile din clasele A si B). In jur de 40% din suprafata este reprezentata de cladiri de clasa A, iar peste 70% este localizata in zona centrala, zona de nord si Pipera. Rata de neocupare isi va mentine tendinta de scadere. Daca la sfarsitul anului 2011 era de 14,14%, anul acesta ar putea ajunge la 12-13%, sustine Catalina Jigman, seful departamentului de birouri din cadrul "CBRE Romania".

Nivelul chiriei in zonele "prime" este estimata de specialistii "CBRE Romania" la 19,5 euro pe mp pe luna in prezent. Situatia a ramas neschimbata pe tot parcursul anului 2011. Daca in prima jumatate a anului 2012 nivelul chiriei ar putea fi stabil, din a doua jumatate va exista o presiune ascendenta asupra valorilor de inchiriere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional