Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cererea pentru spatii industriale a crescut in 2012

C.T. Piaţa Imobiliară /

Cererea pentru spatii industriale a crescut in 2012

Cererea de spatii industriale a crescut in semestrul al doilea al anului 2012 cu 24% fata de primul semestru al aceluiasi an, iar cele mai multe tranzactii s-au incheiat in zona Capitalei, reprezentand aproape 35% din totalul cererii.

In 2012, stocul de spatii industriale din zona Bucurestiului a crescut cu 2%, ajungand astfel la un total de 980 mii mp, iar activitatea totala de inchiriere s-a majorat cu 40% in semestrul al doilea al anului trecut fata de primul semestru al aceluiasi an.

Cifra de afaceri pentru sectorul industrial s-a majorat cu 3,1% in 2012 comparativ cu anul 2011.

Activitatea totala de inchiriere in anul 2012 a constat in 22 de tranzactii cu o suprafata cumulata de circa 89.000 mp, suprafata medie fiind de 4.000 mp. Cea mai mare tranzactie din a doua parte a anului trecut a fost inchirierea de catre Profi a 15.000 mp in Log Center Ploiesti, urmata de cea a companiei Faurecia, care a inchiriat 14.000 mp pe platforma Dacia Pitesti, potrivit unui raport realizat de CBRE Romania.

Regiunile care au atras cele mai multe investitii in sectorul industrial in S2 2012 au fost Bucuresti cu o pondere de 44%, Ploiesti cu 19%, Pitesti cu 16%, Timisoara (15%), Ramnicu Valcea (5%), Arad (3%) si Constanta (1%).

Pentru perioada 2013-2014 exista un stoc de spatii industriale de aproximativ 144.000 mp, in timp ce inca 70.000 mp se afla in stadiul de planificare pana la obtinerea finantarii.

CBRE este o firma ce ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietaţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietaţilor şi altor facilitaţi, consultanţa in materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional