Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cererea se orienteaza spre locuintele noi cu preturi accesibile

A.D. Piaţa Imobiliară /

Andrew Prelea, CEO "Ozone Homes".

Andrew Prelea, CEO "Ozone Homes".

Preturile locuintelor noi nu o sa mai scada, deoarece acestea se situeaza deja cu mult sub costurile de constructie din 2007, care ajungeau la 1.000-1.200 euro pe mp pentru locuintele de calitate. Acest lucru s-e reflecta si in cresterea interesului din partea potentialilor clienti. "Suntem intr-o perioada neobisnuita, de contradictii. Vedem cel mai mare interes din 2007 incoace din partea potentialilor cumparatori", a declarat domnul Andrew Prelea, CEO al dezvotatorului rezidential "Ozone Homes" in cadrul unei conferinte organizate de "Imopedia.ro".

Domnia sa atrage atentia ca exista cerere, dar pentru proprietatile cu preturi cuprinse intre 35.000 si 70.000 euro, atat cat isi pot permite beneficiarii in contextul actual, eventual prin Programul "Pima Casa". "In Romania nu avem o clasa de mijloc emergenta, ci doar o clasa de mijloc care a fost supraevoluata ca pondere", subliniaza domnul Prelea.

"Ozone Homes" a vandut 90% din locuintele primei faze a complexului rezidential "Avalon" din Tunari inca din stadiu de proiect, la preturi cuprinse intre 42.500 - 45.000 pentru doua camere si 63.000-69.000 euro pentru trei camere.

Dezvoltatorul are in negociere constructia unor ansambluri rezidentiale similare cu regim de inaltime parter+3 etaje pe terenuri din sectorul 1 apartinand unui fond de investitii. Acestea ar viza in principal apartamente cu trei camere la un pret situat in jurul a 60.000 de euro si apartamente cu doua camere la aproximativ 45.000 euro.

In opinia domnului Prelea, criza are si urmari pozitive: "Beneficiul crizei este ca au ramas mai putini dezvoltatori pe piata, cei profesionisti. Pe viitor vom vedea marje de profit realiste, de 10-15%".

In ultima perioada s-a manifestat si un interes din partea bancilor de a oferi credite prin Programul "Prima Casa", dar si din partea fondurilor de investitii pentru a asigura finantarea unor proiecte noi, a adaugat reprezentantul "Ozone Homes".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional