Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cerinte restrictive in cadrul licitatiei pentru lucrari de apa in judetul Galati

I.D. Investiţii /

Documentatia de atribuire a lucrarilor de extindere si reabilitare a sistemelor de apa si apa uzata din Tecuci si Targu Bujor, judetul Galati, are un caracter restrictiv si va fi modificata.

Societatile Astandic si Hidro Tech au depus solicitari la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor prin care se contestau temeiul si legalitatea cerintelor formulate de SC Apa Canal SA Galati in cadrul documentatiei de atribuire.

Astandic considera ca cerinta privind experienta similara are un caracter restrictiv fiind acceptata prezentarea unui contract care sa fi avut ca obiect realizarea a cel putin 91 km de retele de canal si a unui contract care sa fi presupus realizarea a cel putin 56 km de retele de apa si/sau aductiuni de apa. Totodata, Astandic s-a plans de modificarea nelegala a criteriilor de calificare.

Societatea Hidro Tech cerea in schimb eliminarea din documentatia de atribuire a cerintelor privind procedeul tehnic de fabricare a conductelor PAFSIN.

Dupa efectuarea modificarilor procedura de achizitie va continua in termen de 10 zile de la comunicarea deciziei CNSC.

Licitatia deschisa pentru atribuirea contractului a fost lansata la data de 14 august 2012.

Contractul prevede extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in Tecuci si Targu Bujor, inclusiv reabilitarea puturilor Galati. Perioada estimata pentru implemnetarea lucrarilor este de 29 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Conform estimarilor contractul se ridica la suma de 82,8 milioane lei fara TVA. Proiectul beneficiaza de finantare prin Programul Operational Sectorial Mediu, care va acoperi 76,46% din costurile investitiei. Diferenta este asigurata din fonduri de bugetul de stat, bugetele locale si imprumut contractat de beneficiarul proiectului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional