Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CFR a incheiat contracte de 479 milioane euro

I.D. Investiţii /

CFR a incheiat contracte de 479 milioane euro

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a semnat marti, 7 februarie 2012, sase contracte in valoare totala de aproximativ 479 milioane euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Cel mai mare contract a fost semnat pentru constructia Tronsonului 1 - Frontiera - Curtici - Arad-Km 614

Contractul de executie lucrari de constructii si instalatii pe Tronsonul 1 - Frontiera - Curtici - Arad-Km 614 a fost incheiat cu consortiul Alstom Transport S.A - Swietelsky Bau Gesell Sachaft m.b.H - Astaldi S.p.A - Euro Construct Trading"98 S.R.L - Dafora S.A. Valoarea totala a contractului este de 1,08 miliarde lei (echivalentul a 248 milioane euro) fara TVA. Termenul de executie a lucrarilor este de 1 an si 3 de luni calendaristice, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, de la finalizarea lucrarilor. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune si de Guvernul Romaniei (15%) cu fonduri de la bugetul de stat.

Tronsonul Sighisoara - Atel va fi gata in trei ani

Consortiul FCC Construccion SA - Alpine Bau GmbH - SC Azvi SA va executa lucrarile de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizarea electronica) pe tronsonul Sighisoara - Atel (23,3 Km). Valoarea contractului este de 872,6 milioane lei (echivalentul a 208 milioane euro), fara TVA, iar termenul de executie a lucrarilor este de 3 ani (la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, de la terminarea lucrarilor). Finantarea este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

Se vor investi 22,9 milioane euro pentru modernizarea a patru gari

Au fost semnate patru contracte de modernizare a statilor de cale ferata Zalau, Botosani, Bistrita, Ramnicu Valcea. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.

Contractul de modernizare a statiei CF Zalau a fost atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme Sociedad Anonima - De Obras Y Servicios - Copasa - SC Labracom Construct SRL Oradea. Valoarea totala a contractului este de 26,8 milioane lei, fara T.V.A (echivalentul a 6,3 mil euro, fara TVA). Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Statia CF Bistrita va fi modernizata de asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica SA - Puentes Y Calzadas Infraestrcturas SLU - SC 2 Invest SRL. Valoarea totala a contractului este de 36,8 milioane lei fara T.V.A (echivalentul a 8,5 milionae euro, fara TVA). Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

In ceea ce priveste modernizarea statiei CF Botosani contractul de executie a fost atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC Compania Constructii Feroviare S.A. - SC Conplast S.A. - S.C. West Star S.R.L.- S.C. Constructii Erbasu S.A. Valoarea totala a contractului este 13,6 milioane lei fara TVA (echivalentul a 3,2 milionae euro, fara TVA). Perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Ultimul contract de modernizare statii cai ferate a fost semnat cu societatea Concefa SA Sibiu si vizeaza statia CF Ramnicu Valcea. Valoarea totala a lucrarilor este 20,8 milioane lei fara TVA (echivalentul a 4,9 milioane euro, fara TVA). Perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

In anul 2011 Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a semnat contracte cu finantare din fonduri europene nerambursabile, in valoare totala de aproximativ 216 milioane euro.

Aceste contracte cuprind: executia lucrarilor de constructii si instalatii pe tronsonul Vintu de Jos - Coslariu - 35,4 km (sectiunea 3 Coslariu - Simeria de pe Coridorul IV); reabilitarea tunelurilor de cale ferata aflate pe raza Centrelor de Reparatii, Exploatare si intretinere Regionale Brasov(lotul I - 3 tuneluri) si Timisoara (lotul II - 2 tuneluri); modernizarea a 5 statii CF - Braila, Piatra Neamt, Sf. Gheorghe, Vaslui, Pitesti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional