Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chirii accesibile pentru firme in vilele din marile orase

I.D. Piaţa Imobiliară /

Chirii accesibile pentru firme in vilele din marile orase

Vilele pot reprezenta o alternativa mai accesibila decat cladirile office dedicate pentru firmele aflate in cautarea unui sediu.

Chiria lunara solicitata pentru spatiile de birouri amplasate in vile variaza intre un prag minim ce poate cobori sub 5 euro pe mp si unul maxim de 21,5 euro pe mp, diferenta fiind data de amplasament, suprafata si dotarile cladirii, potrivit unei analize realizate de SpatiiComerciale.ro, proiect dedicat segmentului online, lansat la inceputul anului de Imobiliare.ro.

Cele mai mici preturi pot fi gasite in Brasov, iar cele mai mari, in Capitala.

In Bucuresti, cele mai mici chirii practicate de proprietarii de vile cu destinatie de birouri se situeaza in jurul valorii de 4 euro pe mp pe luna.

La polul opus, cele mai mari tarife, practicate in zona de nord a Capitalei, graviteaza in jurul valorii de 20 de euro pe mp.

In Timisoara chiriile solicitate de proprietarii spatiilor de birouri amplasate in vile pornesc de la 2,5 euro pe mp pe luna. Pe de alta parte, in centrul orasului (zona Piata Unirii) un spatiu de 115 mp, amenajat in stil baroc, ajunge la 12,2 euro pe mp pe luna, comparabil cu pretul solicitat intr-o cladire de birouri.

Si in Brasov, chiriile minime pentru vilele cu destinatie office se situeaza sub 3 euro pe mp pe luna. In Centrul Istoric chiriile pot ajunge insa si la 10 euro pe mp pe luna.

In afara de Bucuresti, Cluj-Napoca este orasul cu cele mai mari chirii practicate pe segmentul vilelor de birouri. La pragul inferior al preturilor, in zona semicentrala a orasului, proprietarul unui spatiu de 280 de mp solicita 4,3 euro pe mp pe luna.

La pragul superior al preturilor, in zona Gheorgheni, un spatiu de dimensiuni reduse - 35 de mp - poate fi inchiriat cu 12,86 de euro pe mp pe luna.

In ceea ce priveste Timisoara tarifele minime pentru vilele de birouri se situeaza in jurul sumei de 3 euro pe mp pe luna. Pe de alta parte, chiriile maxime, solicitate pentru birourile din zonele bune ale Constantei, ajung la pragul de 10 euro pe mp pe luna.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional