Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile au continuat să scadă uşor şi în august

A.T. Piaţa Imobiliară /

În Capitală, chiriile medii s-au diminuat în august, comparativ cu iulie, pentru toate tipurile de apartamente. Aceste reduceri au fost mai consistente decât în perioada iunie-iulie. Astfel, faţă de iulie, în august, scăderea chiriilor medii pentru garsoniere a fost de aproape 3%, de la 308 euro la 299 de euro/lună. Potrivit unei statistici realizate de magazinuldecase.ro, în iulie comparativ cu iunie, s-a înregistrat o uşoară creştere a chiriilor medii pentru garsoniere, de 0,32%.

Scăderea chiriilor pentru apartamentele de două camere din intervalul iulie-august diferă foarte puţin de cea înregistrată în intervalul iunie-iulie. Astfel, pentru acest tip de imobil, diminuarea chiriilor medii este de 2,5% în august (422 de euro) faţă de iulie (433 de euro), arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Pentru apartamentele de trei camere, scăderea din intervalul iulie-august este de 4,5%, de la 667 de euro/lună (iulie) la 637 de euro/lună (august). Aceste valori medii ale chiriilor sunt cele cerute iniţial de către vânzători, ele putând fi micşorate, în urma negocierilor cu chiriaşii, cu un procent de până la 10%.

În august, pentru garsoniere, valoarea minimă a chiriilor a fost de 120 de euro, pentru un imobil din Pieptănari, iar cea maximă - de 1.400 de euro, pentru un imobil din Dorobanţi. În cazul apartamentelor de două camere, chiria minimă a fost de 100 de euro - Berceni, Giurgiului - iar maximul s-a înregistrat în jurul valorii de 1.800 de euro - Dorobanţi. Pentru imobilele de trei camere, minimul a fost de 175 de euro - Rahova, Dumbrava Nouă - iar maximul de 4.400 de euro - Grigore Gafencu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional