Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile au crescut usor la apartamentele cu doua si trei camere

A.D. Piaţa Imobiliară /

Chiriile au crescut usor la apartamentele cu doua si trei camere

Chiriile solicitate pentru apartamentele cu doua si trei camere din Bucuresti au cunoscut o usoara crestere in luna octombrie fata de luna precedenta, in pofida unei cereri in scadere, chiar si in contextul inceputului de an universitar, potrivit portalului anunturiparticulari.ro.

Aprecierile pornesc de la o variatie de aproximativ +1% la unitatile cu doua camere, chiria medie ajungand la 315 euro pe luna si trec de +2,6% pentru apartamentele cu trei camere, chiria atingand pragul de 430 euro pe luna. Chiar si in aceste conditii, chiriile medii solicitate de proprietarii acestor tipuri de apartamente sunt cu 2-4% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, atingand astfel minimul ultimilor 5 ani inregistrat pentru aceasta perioada a anului.

Pe de alta parte, chiriile medii la garsoniere si apartamente de patru camere au scazut in luna octombrie. Proprietarii de garsoniere solicita in prezent o chirie medie de 225 euro pe luna, in scadere cu aproximativ 1% comparativ cu luna septembrie a acestui an. Deprecierea ajunge la -2% raportat la aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 229 euro. O evolutie similara se remarca si in cazul apartamentelor de trei camere. De asemenea, chiria medie solicitata pentru apartamentele de patru camere a scazut pana la 612 euro pe luna, de la o medie de 645 euro, in septembrie, echivalentul a putin peste -5%. In comparatie cu luna octombrie a anului trecut, diminuarea nu este atat de accentuata, variatia in acest caz fiind de -2%, de la 623 euro, conform aceleiasi surse.

Oferta de apartamente scoase la inchiriere in Bucuresti a fost in luna octombrie de 2.760 de unitati, cu aproximativ 20% mai saraca fata de luna precedenta, dar cu 15% peste volumul inregistrat in octombrie 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional