Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile cresc si cu 40% in centrul Capitalei

I.D. Piaţa Imobiliară /

Chiriile cresc si cu 40% in centrul Capitalei

Chiriasii ce au pretentia la o locuinta centrala in Bucuresti platesc cu 20-25% mai mult pe luna fata de media Capitalei, conform raportului lunar de monitorizare Anunturiparticulari.ro.

Chiria medie in centru porneste de la 265 euro

In cazul unei garsoniere situate in zona ultracentrala (Universitate, Piata Romana), proprietarii pretind o chirie lunara de 265 euro. Chiriasii platesc o suma similara si pentru o garsoniera situata in zona Unirii, cu 17% mai mult fata de media Capitalei. Un prag apropiat este vehiculat si pentru unitatile amplasate in zona Piata Victoriei, chiria medie solicitata ajungand aici la 271 euro.

Chiria pentru un apartament de doua camere situat in zona centrala porneste de la 400 euro in zona Universitate - Romana, creste pana la 408 euro in zona Victoriei si atinge 424 euro/luna in zona Unirii. Comparativ cu nivelul mediu al chiriei in Bucuresti, sunt astfel inregistrate chirii cu 17% pana la 30% mai mari.

Pretentiile proprietarilor in cazul apartamentelor de trei camere din zonele de centru pornesc de la 548 euro/luna pentru o unitate din apropiere de Piata Victoriei, cu 17% mai mult fata de media inregistrata la nivelul Capitalei. Pentru acelasi tip de unitate, aflat insa in zona Unirii, proprietarii solicita 565 euro/luna, ca in zona ultracentrala chiriile sa treaca si de pragul de 580 euro, cu 25% mai mult peste media Bucurestiului.

O situatie similara se inregistreaza si in cazul apartamentelor de patru camere. Pentru o unitate amplasata in zona Unirii, proprietarii pretind aproximativ 760 euro/ luna, cu 17% peste media orasului, pe cand in zona Victoriei, chiria medie este de 740 euro. La distanta considerabila in aceasta categorie, se situeaza zona ultracentrala unde chiria medie solicitata pentru un apartament de patru camere ajunge la 925 euro, cu 40% mai mult decat media Capitalei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional