Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile pentru spatiile industriale ar putea urma un trend ascendent

C.T. Piaţa Imobiliară /

Chiriile pentru spatiile industriale ar putea urma un trend ascendent

Chiriile percepute pentru spatiile industriale si logistice din Romania au ramas stabile in prima parte a acestui an. In prezent, nivelul chiriei pentru spatii mari, ce depasesc 5.000 mp, se situeaza in intervalul 3,2 - 3.8 euro pe mp pe luna, cu valori nete efective ce pot fi chiar mai competitive, potrivit unui raport intocmit de compania de consultanta imobiliara DTZ.

Pe fondul unei cereri scazute, corelata cu un volum limitat al livrarilor anuntate, chiriile pentru spatiile logistice din Romania ar putea creste cu aproximativ 0,3% pe an pana in 2017. Dezvoltarile de tip la cerere (build-to-suit) vor ramane principalul stimulent al activitatii de constructii pe acest segment, afirma Rodica Tarcavu, Head of Industrial Department DTZ Echinox.

In ansamblu, chiriile pentru spatiile logistice din Europa vor creste in medie cu aproximativ 1,4% pe an in urmatorii cinci ani, potrivit aceluiasi raport.

Marea Britanie continua sa fie una dintre cele mai scumpe locatii pentru chiriasi. Patru piete nordice sunt, de asemenea, in top zece cele mai scumpe locatii.

In schimb, Marsilia (Franta), Anvers (Belgia), Bruxelles, Lyon (Franta) si Budapesta vor continua sa ofere cele mai mici costuri de ocupare din Europa pana in 2017.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional