Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile s-au stabilizat pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti

A.D. Piaţa Imobiliară /

Cladirea de birouri Armand Calinescu.

Cladirea de birouri Armand Calinescu.

Pana la sfarsitul anului vor fi livrate pe piata cladirilor de birouri din Bucuresti cateva proiecte de anvergura, totalizand 40.000-50.000 mp. Dintre acestea se remarca Floreasca Park, cu o suprafata inchiriabila de 37.500 mp. Lipsa unor potentiale cereri sau concluzionari de contracte importante de pre-inchiriere, ar putea determina amanarea pentru anul viitor a unor proiecte anuntate, se arata int-un raport realizat de compania de consultanta imobiliara Jones lang LaSalle.

Proiectele de birouri anuntate in Bucuresti pentru 2014-2015, insumeaza 180.000-200.000 mp, cu o probabilitate destul de mare ca proiecte de anvergura sa-si amane finalizarea pentru 2015, adauga consultantii JLL.

In primul semestru din 2013 au fost livrati 80.000 mp de birouri, stocul modern de birouri din Capitala depasind usor doua milioane mp.

Dintre proiectele finalizate, CSDA Siriului a fost inchiriat in totalitate pana la finalizarea lucrarilor, in timp ce proiectul Armand Calinescu a inregistrat la finalizare, o rata de ocupare de aproape 50%.

In prezent, rata medie de neocupare in Bucuresti este de 15,6%, in usoara scadere, conform aceleiasi surse.

In al doilea trimestru al anului au fost efectuate tranzactii cu 59.000 mp de birouri (45 de contracte), cererea noua de spatii generand aproape jumatate din activitatea de inchiriere.

Chiriile pentru spatiile de birouri din cele mai bune zone ale Capitalei au ramas neschimbate in ultimul an, in jurul valorii de 18,5 euro pe mp pe luna.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional