Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chiriile spaţiilor stradale din regiunea EMEA rămân stabile

C.P. Piaţa Imobiliară /

Cel mai recent raport Colliers Internaţional referitor la harta chiriilor spaţiilor comerciale din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), relevă faptul că în cele 6 luni dintre septembrie 2010 şi martie 2011, chiriile spaţiilor stradale de top s-au menţinut constante, în ciuda incertitudinii care planează asupra datoriilor publice ale unora dintre membrii zonei Euro şi a neliniştii din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

Competiţia pentru locaţiile stradale bune este sănătoasă în mare parte din oraşele cheie ale regiunii, chiriile rămânând aceleaşi mai ales în Europa de Vest. Chiriile spaţiilor stradale de top din Madrid, Milano sau Roma au văzut creşteri cu 3%, respectiv 8%, în ciuda discuţiilor din jurul economiilor Italiei şi Spaniei. Comercianţii continuă să manifeste interes în închirierea de locaţii pe cele mai importante străzi de cumpărături din Europa de Vest, aceste locaţii păstrându-şi traficul ridicat şi profitabilitatea.

Celebra Via Condotti din Roma a cunoscut o creştere de 8% a chiriei medii, reprezentând cea mai semnificativă majorare a chiriei din Europa de Vest.

În multe dintre zonele comerciale mari din Europa Centrală şi de Est, chiriile din zonele cele mai bune au scăzut în ultimele 6 luni, proprietarii oferind chirii mai mici ca să atragă mărci internaţionale, gândindu-se că astfel cresc valoarea spaţiului pe termen lung. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Abu Dhabi şi Dubai, ambele oraşe asistând la scăderi ale chiriilor spaţiilor stradale de până la 11% în această perioadă.

Previziunile pentru vânzările din zona de retail în EMEA sunt foarte neclare. În ciuda faptului că economiile europene înregistrează creştere economică, cele mai mari două economii, Franţa şi Germania, au înregistrat o creştere a PIB de 1% şi respectiv 1,5% în primul trimestru.

În 2011, vânzările retailerilor continuă să fie influenţate de incertitudinea macroeconomică care persistă în regiune şi de eroziunea puterii reale de cumpărare, alimentată de stagnările salariilor şi de creşterea preţurilor.

Previziunile legate de vânzările comerciale în Emiratele Arabe Unite sunt ceva mai optimiste, economia fiind în creştere şi consumul aflându-se pe o pantă ascendentă, în ciuda unor datorii asociate cu dezvoltarea imobiliară din Dubai.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional