Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cipru permite punerea sub sechestru a bunurilor imobiliare plătite cu credite îndoielnice

V.B. Piaţa Imobiliară /

Parlamentul cipriot a adoptat ieri un proiect de lege care permite punerea sub sechestru a bunurilor imobiliare plătite cu credite îndoielnice, măsură ce ar trebui să permită Ciprului, aflat în recesiune, să acceseze următoarea tranşă din ajutorul internaţional, transmite AFP.

Votul are loc la o zi după data/limită fixată de creditorii internaţionali, care au făcut din acest act normativ o condiţie esenţială pentru livrarea, la sfârşitul lunii septembrie, a 436 milioane euro din ajutorul de 10 miliarde euro acordat anul trecut.

Noua lege face ca durata procedurilor de punere sub sechestru să fie redusă semnificativ, de la până la 20 de ani la doar câteva luni, şi stabileşte reguli de evaluare a bunurilor confiscabile şi de scoatere a lor la licitaţie, cerând băncilor să restructureze creditele îndoielnice înainte de a fi luată în considerare recurgerea la sechestru.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Nicos Christodoulides, a salutat "modernizarea" introdusă de această nouă lege şi a menţionet că iniţiativa legislativă, susţinută de troica FMI-UE-BCE, a trecut fără modificări majore.

Totuşi, în alt vot, parlamentarii din Cipru au adoptat o măsură introdusă de opoziţie, faţă de care partidul aflat la putere, Disy (de dreapta), s-a opus şi care condiţionează intrarea în vigoare a legii privind confiscările imobiliare de adoptarea altei legi, legi cu privire la insolvabilitate, prevăzută până la finele anului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional