Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

City Gate North Tower a obtinut certificarea de cladire "verde"

A.D. Piaţa Imobiliară /

City Gate.

City Gate.

Cladirea nordica a ansamblului de birouri City Gate, situat in Piata Presei Libere din Capitala, a obtinut certificarea LEED Gold pentru cladiri "verzi".

City Gate North Tower reprezinta prima cladire in operare din Capitala care obtine certificatul LEED Gold. Proprietarii proiectului, GTC si Bluehouse, au finalizat cu succes procesul de certificare, fiind asistati de Colliers International.

"Suntem extrem de incantati de rezultatele obtinute de City Gate North in urma procesului de certificare. Decizia intareste angajamentul nostru fata de piata din Romania si stabileste premise pozitive pentru certificarea celui de-al doilea turn, City Gate South Tower, aflata acum in derulare. Dezvoltatorii proiectului asteapta cu nerabdare beneficiile care vor decurge din aceasta certificare vizavi de reducerea costurilor de operare a proiectului", a declarat Shimon Galon, CEO GTC Romania.

"City Gate reprezinta o noua dovada ca dezvoltarea de cladiri verzi este mai mult decat o tendinta in voga, ci un raspuns al pietei la nevoile concrete ale chiriasilor care ocupa spatii de birouri, in special ale companiilor multinationale", explica Stefania Baldovinescu, director al departamentului de Property Management din cadrul Colliers International Romania.

City Gate, cuprinde doua turnuri ultramoderne a cate 18 etaje fiecare. Cladirile de clasa A au o suprafata construita de 44.000 mp.

In prezent, Colliers asista 12 proiecte in Romania si peste 20 proiecte in Europa Centrala si de Est in vederea obtinerii certificarii "verzi".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional