Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Cluj s-a decis asupra exproprierilor pentru pista Aeroportul Cluj

I.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Cluj va expropria 50 de terenuri pentru constructia noii pistei de 3.500 m a Aeroportului International Cluj-Napoca.

Costurile necesare expropierilor, in vederea realizarii etapei I a lucrarilor, vor fi suportate din bugetul propriu al Judetului Cluj si se vor ridica la suma de 7,62 milioane lei. Aceasta suma a fost aprobata in cadrul sedintei de consiliu din data de 28 mai 2012.

Prima etapa pentru construirea pistei a demarat in 2011 cuprinzand realizarea unei piste de 2.100 m. Este prima pista care se construieste in Romania in ultimii 50 de ani integral, pornind de la fundatie.

Aeroportul Cluj a fost in ultimii ani beneficiarul unei serii de lucrari avand ca scop realizarea unei infrastructuri moderne. Astfel, a fost construit un nou terminal de pasageri sosiri, terminal de pasageri plecari, un corp de legatura, s-a extins platforma de parcare a aeronavelor, a fost modernizat sistemul de iluminare al pistei de decolare/aterizare, s-a implementat balizajul axial, a fost construita uzina electrica si centrala termica, s-a realizat o cladire pentru mijloacele handling aeroportuare si PSI. Totodata, au fost diversificate si dezvoltate facilitati pentru pasageri (extindere parcare auto, spatii comerciale, rent-a-car etc.).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional