Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Dolj vrea sa extinda retelele de apa

A.D. Investiţii /

Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

Administratia judetului Dolj vrea sa obtina suplimentarea proiectului "Extindere si modernizare a infrastructurii de apa si canalizare", in valoare de 185 milioane euro, cu o suma în plus de peste 200 milioane euro, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

Aceasta suplimentare a proiectului vizeaza în principal realizarea celui de-al doilea fir de aductiune cu apa de la Izvarna (Gorj).

"Dincolo de masterplanul de apa, in valoare de 185 milioane euro, suntem in negocieri si pana in prezent s-a ajuns la o extindere de circa 235 milioane euro. Asta inseamna alti bani pe care noi îi vom aduce in judetul Dolj. Ne dorim in mod special sa realizam prin aceasta extindere a masterplanului de apa cea de-a doua aductiune a firului doi de la Izvarna, care probabil va costa in jur de 100 milioane euro", a afirmat domnul Prioteasa.

Totodata, seful administratiei judetene a precizat ca au fost initiate procedurile privind scoaterea la licitatie a primelor lucrari in cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Dolj".

"Speram sa prindem ultimul tren, pentru ca daca nu aveam aceste demersuri initiate pana in luna iunie, atunci pierdeam proiectul in valoare de 48 de milioane de euro", a adaugat Ion Prioteasa.

Saptamana viitoare urmeaza sa fie aprobata o ordonanta de guvern care sa reuneasca actele normative prin care s-au alocat bani pentru investitii, respectiv Ordonanta 7/2006, HG 577/1997. Aceasta ar trata in mod special dezvoltarea spatiului local: apa, canalizarea, drumurile, podurile si podetele.

Masura se impune in contextul in care Romania si-a asumat prin memorandumul de aderare la UE, ca pana in 2015 toate localitatile sa aiba alimentare cu apa, iar pana in 2018 sa dispuna si de canalizare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional