Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi a obtinut fonduri pentru un alt ambulatoriu de specialitate

I.D. Investiţii /

CJ Iasi a obtinut fonduri pentru un alt ambulatoriu de specialitate

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi va fi reabilitat din fonduri europene. Contractul de finantare a lucrarilor a fost semnat ieri, 12 august, de catre Constantin Apostol, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) si Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Proiectul va primi finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional 2007-2013, Domeniul major de interventie 3.1 "Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate".

In aceasta perioada Consiliul Judetean Iasi va mai reabilita ambulatoriul de la Maternitatea "Cuza Voda" si pe cel de la Spitalul de Neurochirurgie. Cele trei proiecte se aflau pe lista de rezerva a ADRNE, iar finantarea va fi asigurata din economiile ramase.

Constantin Apostol, a afirmat: "Este o satisfactie pentru ca proiecte care erau pe lista de asteptare la Agentia de Dezvoltare au ajuns deja la maturitate. Reusim astfel sa fructificam acele rezerve de bani care au ramas in urma licitatiilor plus partea de cheltuieli neeligibile. Cele trei spitale sunt printre cele mai importante spitale din Iasi, adevarate spitale regionale. Daca pana acum un an, tot timpul erau probleme in a duce un proiect la maturitate, iata ca in 2013 lucrurile la Consiliul Judetean Iasi s-au imbunatatit foarte mult. Orice oportunitate de atragere a fondurilor europene este folosita la maxim."

Valoare totala a proiectului de reabilitare a ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi este de 9,75 milioane lei, iar durata de implementare de 22 de luni.

Acesta este al treilea din cele patru proiecte finantate cu fonduri europene de reabilitare si modernizare a ambulatoriilor de spital ale caror beneficiar este Consiliul Judetean Iasi.

Primul proiect, "Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judetean "Sf. Spiridon" - Punct de lucru din Str. Gen. Berthelot nr. 2" (fost Ambulatoriu al Spitalului de Urgente "Sf. Ioan") s-a derulat in perioada februarie 2010 - octombrie 2011 si a avut o valoare totala de 3,1 milioane lei.

Contractul pentru cel de-al doilea proiect, "Ambulatoriul de Specialitate Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" Iasi" (cu o valoare totala de 8,86 milioane lei), a fost semnat in data de 2 august.

Cel de-al patrulea proiect, "Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi", cu o valoare totala de 6,19 milioane lei, se afla in etapa de precontractare, urmand ca in maxim doua saptamani sa se semneze contractul de finantare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional