Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi demareaza licitatiile pentru managementul integrat al deseurilor

I.D. Investiţii /

CJ Iasi demareaza licitatiile pentru managementul integrat al deseurilor

Consiliul Judetean Iasi va demara in luna aprilie patru din cele cinci mari licitatii din cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor in Judetul Iasi (SMID)".

Valoarea totala a acestora este estimata la suma de aproximativ 150 milioane lei, fara TVA.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, precizeaza:

"Este cel mai important proiect cu finantare europeana pe care il are in acest moment Consiliul Judetean. Anul trecut am deblocat proiectul, am reusit sa depunem si cererea de finantare. [..] Pana acum suntem intr-un ritm corect. Semnarea contractelor de lucrari trebuie efectuata pana la finalul anului."

Totodata Consiliul Judetean Iasi a anuntat contractarea unui imprumut de aproximativ 20 milioane de euro pentru cofinantarea proiectului SMID. In acest sens, miercuri, 20 martie, reprezentantii Consiliului Judetean vor avea o prima intrevedere cu cei ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:

"Proiectul SMID are o valoare de aproximativ 70 milioane de euro, din care 50 de milioane de euro sunt de la Comisia Europeana, iar restul, care inseamna inclusiv TVA aferent proiectului, va fi cofinantarea Consiliului Judetean Iasi. Nu avem acesti bani disponibili in buget, Din acest motiv vom face un credit la cea mai ieftina si mai bine pregatita banca din punct de vedere al know-how-ului. Este vorba despre BERD. impreuna cu acel credit, banca ne va da si consultanta despre cum sa il implementam mai bine. Este un proiect pilot pentru ei, intrucat nu au mai acordat finantari in Romania pentru astfel de programe.", a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional